Vágólapra másolva!
Wayne Rooney szerint az angol válogatott aranygenerációja mindent megnyerhetett volna, ha egy Pep Guardiola kaliberű edző vezette volna a csapatot.

Rooney, aki 120 alkalommal szerepelt az angol válogatottban, hat nagy tornán szerepelt, de a negyeddöntőnél soha nem jutott tovább.

"Mindig örömmel figyelem az angol válogatott meccseit, pláne, ha nyerünk is. Egyértelmű, hogy tíz évvel ezelőtt nálunk voltak a világ legjobbjai. Rio Ferdinand, John Terry, Ashley Cole, Steven Gerrard, Paul Scholes, Frank Lampard, David Beckham, én, Michael Owen. Ha lett volna egy Guardiola a csapat élén, mindent megnyertünk volna, ez nem is vitás" - mondta Rooney, aki 53 góllal a mai napig a válogatott gólrekordere.

Wayne Rooney szerint Pep Guardiolával mindent vihetett volna az angol válogatott Forrás: AFP/Oli Scarff

"A gólok soha nem maguktól jöttek. Amikor 35 körül jártam, akkor éreztem, hogy meg lehet a rekord.Nem hinném, hogy 50 évig ez marad a rekord, mint Bobby Charltoné. Harry Kane-nek 26 gólja van, ha így halad a következő években, akkor ő lehet a következő. Szívesen adnám át neki én a díjat, ahogy korábban én is Bobby Charltontól vehettem át egy aranycipőt" - mondta Rooney.