Örökös eltiltást és pénzbüntetést kapott egy korábbi futballvezető

Juan Ángel Napout (ex-presidente da Conmebol) chega ao Tribunal Federal do Brooklyn, em Nova York FIFA SPORT soccer FOOTBALL TRIAL CORRUPTION vanessa carvalho brazilphotopress
Juan Ángel Napoutot korrupciós vádak miatt ítélték el
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) örökös eltiltással és egymillió svájci frankos (303 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta a paraguayi Juan Ángel Napoutot, a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) korábbi elnökét.

A szervezet etikai bizottsága azt követően hozta meg ítéletét, hogy Napoutot tavaly augusztusban egy New York-i bíróság kilencéves börtönbüntetésre, és 4,3 millió dollár (1,3 milliárd forint) megfizetésre kötelezte a négy évvel ezelőtti korrupciós botrány miatt.

Juan Ángel Napoutot korrupciós vádak miatt ítélték el Forrás: Brazil Photo Press/BRAZIL PHOTO PRESS/Vanessa Carvalho

Napout 2007-től 2014-ig irányította hazája szövetségét, majd a dél-amerikai szervezet első embere lett 2015-ig, amikor letartóztatták. Az ellene felhozott vádak között szerepelt a CONMEBOL média és marketingjogaival kapcsolatos megvesztegetés és sikkasztás.
A FIFA-ban 2015-ben robbant ki komoly korrupciós botrány, ennek részeként amerikai ügyészek 42 személyt vádoltak meg, és a szervezet több, magas rangú vezetőjét tartóztattak le.