Cristiano Ronaldo újabb csúcsot döntött meg

fbl Horizontal
Portugal's forward Cristiano Ronaldo (R) kicks the ball past Serbia's defender Nemanja Matic during the EURO 2020 football qualification match between Serbia and Portugal in Belgrade, Serbia, on September 7, 2019. (Photo by PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedd este óta Cristiano Ronaldo a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők történetének legeredményesebb gólszerzője, 22., 23., 24. és 25. találatával ugyanis lehagyta az eddigi csúcstartó ír Robbie Keane-t, aki 23-szor volt eredményes.

Az Eb- és Nemzetek Ligája-címvédő portugál válogatott 5-1-re nyert Vilniusban, a litvánok vendégeként, a Juventust erősítő Ronaldo pedig négyszer talált be a hazaiak kapujába - pályafutása során másodszor szerzett négy gólt egy mérkőzésen a nemzeti csapatban.

Szemünk előtt írja a focitörténelmet Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic

"Nem a személyes elismerések érdekelnek, még ha jól is esnek.

A lényeg, hogy ezek mindig olyan dolgok eredményei, amelyeket közösen, csapatként érünk el" - mondta a futballista.

A 34 éves játékos jelenleg 93 válogatottbeli találatnál jár, a világcsúcsot az irániak volt futballistája, Ali Daei tartja 109-cel.

- mondta játékosa teljesítményéről Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya.
Ronaldo a 7. percben büntetőből volt eredményes, majd a második félidőben 14 percen belül (62., 65., 76.) három gólt is szerzett.