Társoldalunk:

Öt magyar focicsapat száll harcba az EMF Euro Kupában

2019.09.11. 07:34

Szeptember 12-15. között az olaszországi Lignanóban kerül megrendezésre a minifoci második legrangosabb európai klubeseménye, az EMF Euro Kupa, amelyen öt csapat képviseli majd Magyarországot: a Karmacsi Autó (Dunaújváros), az ECECE Energofish (Óbuda), a Fékcentrum (Debrecen), az Imperial FC (Abony) és az Odin Fiai (Budapest).

A Bajnokok Ligájához hasonlóan – amelyet a magyar Mad Dogs csapata nyert Riminiben – az EMF Euro Kupában sem szerepelhetnek profi labdarúgó szerződéssel rendelkező játékosok. A szervezők nagyon komolyan veszik a szabályt, akik megszegik, azok komoly pénzbüntetésre és két év kizárásra számíthatnak az EMF rendezvényeiről. 

Hamarosan kezdődik az Euro KupaForrás: minifoci.hu

„Az Euro Kupán 40 csapat vesz részt, a klubokat nyolc darab ötfős csoportba sorsolták. Az öt magyar együttes esélyeiről nem szeretnék beszélni, de annyit elárulhatok, hogy idén volt a legjobb a HL-LAB Szuperligánk, a felkészülés is teljesen rendben volt, így nyilván nagyobbak a várakozások is. A csapatok szerdán érkeznek meg Lignanóba, ahol már rakják a szervezők a pályát, az elválasztó kordont. Csodálatos a helyszín, egy szállodakomplexum középen lesz a kiváló minőségű műfüves pálya. Biztos vagyok benne, hogy a magyar együtteseknek is tetszeni fog, és jó tornára van kilátás" – mondta a Lignanóban tartózkodó Pinkóczi Tibor, az Országos Mini-Futball Szövetség versenyszervezésért felelős elnökségi tagja, a Szuperliga és a Ligakupa főszervezője az Origónak.

A sorsolást kedden tartották meg a szervezők, így már azt is lehet tudni, hogy a magyar csapatok milyen csoportokba kerültek. A nagyon erős román ellenfeleket nem sikerült megúszni.

"Nagyon örülök, hogy idén második alkalommal sikerült kijutni egy komoly nemzetközi kupára. 2017-ben Catezban szerepeltünk, és a nyolc közé jutásnál az akkori BL-győztes elleni mérkőzésen estünk ki. Biztos vagyok benne, hogy Lignanóban is nehéz dolguk lesz az ellenfeleinknek, és mindent megteszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el" – mondta a Karmacsi Autó csapatkapitánya, Kővári László.

A Karmacsi Autó Kft. jó eredményt érne el az Euro KupábanForrás: Minifutball Szövetség/Facebook

Az Imperial FC-nél is nagyon izgatottan várják az olaszországi túrát. Mint azt Nagy Dániel elmondta, már a kijutás is álomszerű volt.

„Fontos, hogy baráti társaságként jöttünk össze. Mindenki helyi kötődésű és páran NB-s szintet is megjárták nagypályán, de ma már mindenki dolgozik. Van közöttünk postás, irodai munkás, kőműves, építésvezető, tehát mindenki amatőr és a mindennapokban természetesen dolgoznak a srácok. Amennyire tudtunk, erősítettünk magunkhoz képest. Mivel eléggé ismeretlen a kinti mezőny számunkra, így nem tűztünk ki konkrét célokat. Nyilván a csoportból való továbbjutás, ami fontos számunkra, utána bármi elképzelhető."

Az Imperial FC-nél már a kijutás is álomszerű voltForrás: kaminokupa.hu

„Izgatottan várjuk a lignanói tornát. Egész nyáron azon dolgoztunk, hogy megszerezzük zsinórban negyedik évben is a kvalifikációnkat a nemzetközi megmérettetésre. Sajnos a csapattagok különböző felkészülési programjait nem tudtuk úgy összehangolni, hogy megfelelő létszámban tudjunk közösen gyakorolni vagy edzőmeccset játszani. Ennek ellenére bízunk abban, hogy az egyéni felkészülés, és az, hogy a csapatból többen egy klubban játszanak, elég lesz a sikeres szerepléshez. Egy újabb felejthetetlen élményként és kalandként szeretnénk megélni az utazást, valamint az Euro Kupán a cél, hogy maradandót alkossunk" – mondta Dauner Kristóf az Odin Fiaiból.

Hamarosan tehát öt magyar csapatnak szurkolhatunk az Euro Kupában, hogy hasonló magyar siker szülessen, mint a Mad Dogs jóvoltából a BL-ben.
.