Vágólapra másolva!
Az U21-es magyar fociválogatott a dánok elleni idegenbeli 0-0 után hazai pályán fogadta a norvégokat. Gera Zoltán alakuló csapatának a játékában ezúttal sok hiba előjött, a norvég csapat magabiztos győzelemmel zárta a találkozót (0-3).

A nemrégiben megújuló U21-es válogatott első hosszabb összetartásán vett részt az elmúlt másfél hétben. Az alakuló együttes és a Gera Zoltán vezette szakmai stáb bemutatkozása nem sikerült rosszul, pénteken 0-0-s döntetlent játszott a csapat a dánok ellen Aalborgban. A hazai debütálásra egy még nehezebb ellenféllel szemben került sor: az idén U20-as világbajnokságon szereplő norvég együttes volt a rivális a felcsúti Pancho Arénában.

Gera Zoltán öt helyen változtatott a dániai kezdőcsapatán, a védelemben Nagy Zsombor, Szalai Attila és Tóth Bence megtartotta helyét, mellettük Kiss Bence, Schäfer András és Bíró Bence kezdett mindkét találkozón. A kapuba Varga Ádám került, Kovács Krisztián játszott a jobbhátvéd szerepében, rajtuk kívül Hinora Kristóf, Szánthó Regő és Kiss Tamás kapott bizonyítási lehetőséget.

A norvégok négy nappal ezelőtt Ciprus ellen játszottak Eb-selejtezőt (nyertek 2-1-re), abból az együttesből most öten kezdtek a mieink ellen.

A magyar válogatott ismét a stabil védekezésre helyezte a fő hangsúlyt, és akárcsak a dánok ellen, ezúttal is fegyelmezetten, szervezetten futballozott a meccs elején. Az első percekben a norvégok voltak aktívabbak, de negyedóra után kiegyenlítetté vált a találkozó, a magyar válogatott egyre többször tűnt föl a vendégek kapuja előtt. Az első félórában nagyobb helyzetig egyik csapat sem jutott el, a 31. percben azonban vezetéshez jutottak a vendégek: egy jobb oldali szöglet után Ostigard emelkedett magasra és fejelt Szalai Attila mellől a kapu bal oldalába (0-1) – számolt be az mlsz.hu.

A gól utáni percekben a norvégok mezőnyfölényre tettek szert, de a félidő hajrájára átvettük az irányítást, és a 43. percben közel jártunk az egyenlítéshez: Bíró Bence jobb oldali beadása után Szánthó Regő sarokkal beleért a labdába, ami így a kaputól 3 méterre, a bal kapufa közelében érkező Kovács Krisztián elé került, ő azonban ballal rosszul találta el, kirúgással folytatódott a játék. A félidő lefújásáig nem született újabb gól, norvég vezetéssel fordultak a csapatok.

Megérdemelt norvég siker a Pancho Arénában Forrás: mlsz.hu

Gera Zoltán a szünetben hármat cserélt, Szabó Bence, Csonka András és Deutsch László érkezett a pályára. Az első lövési kísérlet a magyar válogatotté volt, Bíró Bence próbálkozott távolról, de nem volt elég erős a próbálkozás.

A védekezésünk sajnos nem volt olyan hatékony, mint az első félórában: az 54. percben megduplázták előnyüket a norvégok: egy jobbról érkező keresztlabdát Vetlesen lőtt kapura, Varga Ádám először még védett, de a kipattanót Brynhildsen közelről az üres kapuba lőtte (0-2). Három perccel később ismét gólt szereztek a norvégok, egy ziccerig kijátszott akció végén Christensen passzolt Varga mellett a jobb alsó sarokba (0-3). A folytatásban is veszélyesebbek voltak a vendégek, a mieink támadójátéka még nem állt össze annyira, hogy különösebb nehézséget jelentett volna a vendégek védelmének.

A hátralévő percekben már nem tudtunk újat húzni, sőt a hajrában Vargának kellett egymás után kétszer is nagyot védenie egy norvég támadás végén. A mérkőzés 3–0-ás vendég győzelemmel ért véget.

Magyarország–Norvégia 0-3 (0-1)
Magyarország: Varga Ádám - Kovács Krisztián, Nagy Zsombor, Szalai Attila, Tóth Bence (Deutsch László, 46.) - Hinora Kristóf (Banó-Szabó Bence, 71.), Kiss Bence (Csonka András, 46.) - Kiss Tamás (Schön Szabolcs, 64.), Schäfer András (Szabó Bence, 46.), Szánthó Regő (Kovácsréti Márkj, 74.) - Bíró Bence