Vágólapra másolva!
„Az a fájdalmas valóság, hogy Romániában milliók gondolkoznak a magyarokat gyalázó román ultrákhoz hasonló módon, és ezt eltűri a környezetük" – jelentette ki az Adevarulnak adott interjúban Bölöni László, a Royal Antwerp FC edzője. 

A világhírű marosvásárhelyi focistát és edzőt a román válogatott Spanyolország és Málta elleni Eb-selejtező mérkőzésein történt botrányokról, a román ultrák idegengyűlölő megnyilvánulásairól is kérdezte a lap.

„Én magyar vagyok. Visszakérdeznék: mi a mi vétkünk?" – reagált a magyargyalázásokra a százszoros válogatott labdarúgó. Bölöni elmondta, az ultrák neveletlenségét tartja a mérkőzéseken folyamatosan fellángoló idegengyűlölet okának. Emlékeztetett, hogy a legjobb barátja román, akit mindig felkeres, ahányszor hazalátogat Marosvásárhelyre. „Mi lenne, ha ez a barátom is elkezdené skandálni egy meccsen, hogy kifelé a magyarokkal az országból? Ez akkora baromság! Nem tudom ésszel felfogni" – jelentette ki a Royal Antwerp FC edzője a maszol.ro beszámolója szerint.

Bölöni László nem érti a román fociszurkolók viselkedését Forrás: AFP

Bölöni arról biztosította a riportert, hogy hasonlóan reagálna akkor is, ha történetesen a románokat gyaláznák a magyar szurkolók egy magyarországi mérkőzésen. Sajnálatosnak nevezte, hogy a neveletlenség nem csak az ultrákat jellemzi. Felidézte, hogy az egyik repülőútján egy román utas minősíthetetlen hangnemben pocskondiázta mindenki füle hallatára a barátnőjét telefonon. „Amikor ilyesmit tapasztalok, illetve amikor azt látom, hogy a magyarok ellen skandálnak a Spanyolország és Málta elleni mérkőzésen, megértem, hogy miért tartanak minket Európa cigányainak. Hangsúlyozom, semmi bajom a cigányokkal, tudja, hogy mit akartam ezzel mondani" – fogalmazott a sportember.

Bölöni azt fájlalja, hogy nem csak az úgynevezett huligánok szűkebb csoportjaira jellemzőek a bunkó megnyilvánulások. „Drámainak tartom, hogy Romániába milliók viselkednek így. És ezt a környezetük eltűri. Ez a szomorú valóság" – jelentette ki.