Az olaszok és a spanyolok továbbra is hibátlanok az Eb-selejtezőkön

Finland v Italy - UEFA Euro 2020 Qualifier fbl Italy soccer soccer match international soccer match action EVENT Tampere sport news Finland v Italy UEFA Euro 2020 Qualifier
Teemu Pukki and Nicolň Barella vie for the ball during the UEFA Euro Qualifiers Group J Finland vs Italy football qualifying round match at Tampere Stadium in Tampere, Finland on 8 September 2019. (Photo by Antti Yrjonen/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Fordulatos mérkőzésen az olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re győzött Finnországban a 2020-as Európa-bajnokság J csoportjában, ezzel megerősítette a helyét az élen, és továbbra is hibátlan mérleggel áll. Akárcsak a spanyolok, akik 3-0-ra legyőztek a feröreri válogatottat az F csoportban. 

A tamperei mérkőzést a hazaiak kezdték aktívabban, az ötödik percben egy szöglet után Toivio pörgetett mellé. A következő húsz percben egyik válogatott sem tudott helyzetet kialakítani, aztán az olaszok átvették az irányítást. A 27. percben Sensi remek kapáslövését Hradecky tornázta fölé. Nem sokkal később Immobile csúsztatott centikkel kapu mellé, majd Acerbi lövését blokkolták a védők. Sensi nagy kedvvel játszott, a 43. percben is volt egy veszélyes bombája, de elkerülte a kaput.

A félidő második felében az olaszok rendesen megtornáztatták Hradeckyt, de gólt nem tudtak szerezni.

A második félidő is finn helyzettel indult, Pukki lökete ment mellé. Ez után a vendégek ismét mezőnyfölényben játszottak, és ez góllá is érett az 59. percben. Chiesa adott be a jobb szélről, a labdába belecsúsztatott Arajuuri, de így lett pont jó Immobilének, aki védhetetlenül fejelt a léc alá.

A 69. percben ismét Pukki volt a főszereplő. Egyedül vette rá a labdát az olasz védőkre, betört a büntetőterületre, Sensi pedig hátulról összeakasztotta a lábait. Tizenegyes, amit maga a sértett vállalt el, és magabiztosan értékesítette.
10 perccel az első után érkezett a második büntető, csak ezt éppen az olaszok kapták. Vaisanen blokkolt egy lövést kézzel, az ítéletet pedig Jorginho hajtotta végre, centiken múlt Hradecky bravúrja. Visszavették a vezetést az olaszok, akik a hajrában el is dönthették volna a mérkőzést.

Több gól azonban már nem született, de a vendégek így is három ponttal mehetnek haza, és továbbra is száz százalékos teljesítménnyel, 18 ponttal vezetik a J csoportot, Finnország a második 12-vel.

A csoport másik meccsén Görögország nem bírt hazai pályán Liechtensteinnel, és csak 1-1-es döntetlenre volt képes.

Az F csoportban Spanyolország simán, 4-0-ra győzött a Feröer-szigetek ellen, Rordigo és Paco Alcacer is duplázott. Svédország pedig hazai pályán 1-1-et játszott Norvégia ellen. Ezzel a 18 pontos Spanyolország mögött rendkívül szoros a verseny, Svédország a második 11-gyel, Románia a harmadik 10-zel, Norvégia pedig a negyedik helyen áll 9 ponttal.