Társoldalunk:

Dzsudzsák: Feltüzelt magyar válogatottat ígérhetek a szlovákok ellen

2019.09.08. 16:43

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn hatodszor lép pályára Szlovákia ellen, a korábbi öt találkozón nem sikerült nyernie. Marco Rossi csapata most ezen változtatna, és tenne óriási lépést az Európa-bajnokságra kijutás felé. A Telkiben megrendezett vasárnapi sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány mellett a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs beszélt a várakozásairól.

A magyar csapat a Montenegró ellen 2-1-re elveszített felkészülési mérkőzéssel hangolt a Szlovákia elleni mérkőzésre, míg a hétfői ellenfél pénteken a világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatottól kapott ki hazai pályán 4-0-ra az E csoportban.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint nem lehet abból kiindulni, hogy mindkét válogatott vereséget szenvedett a hétfői találkozó előtt, mivel az egyik a játékosok és a taktikai elemek kipróbálásáról szólt, míg a másik tétmeccs volt. 

Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi is bizakodva várja a szlovákok elleni meccsetFotó: Szabó Gábor - Origo

„A mi Montenegró elleni felkészülési meccsünket, illetve Szlovákia horvátok elleni vereségét nem lehet összehasonlítani. Nálunk sok változtatás volt, győzni akartam, de sajnos vereséggel készültünk fel, amelyért vállalom a felelősséget. Sok mindent láttam a meccsen, így le tudtam vonni a következtetéseket. A szlovákok ellen nem fogok kockáztatni. Vannak olyan játékosok, akiket nem lehet kihagyni a kezdőcsapatból, ugyanis nélkülük szinte elképzelhetetlen a taktika megvalósítása. 

"Ami a szlovákok meccsét illeti, 46 percig jól játszottak, illetve a második kapott gólt követően sem adták fel" – mondta a magyar szövetségi kapitány.

Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatott sajtótájékoztatóján, TelkibenFotó: Szabó Gábor - Origo

„Nagy csapatról van szó, amelynek  a taktikai fegyelme kimagasló. Fontos lesz, hogy fegyelmezettek legyünk, és mindenki azt csinálja, amit előzetesen megbeszéltünk"  – árulta el Marco Rossi, aki a két fontos sérültről, Nagy Ádámról és Pátkai Mátéról úgy nyilatkozott, hogy még vár rájuk vizsgálat, de sajnos egyikük esetében sem derűlátó a hétfői meccset illetően. 

A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs bizakodva várja a szlovákok elleni meccset, és mint azt elmondta, a játékosok is tudják, milyen fontos találkozó előtt állnak.

„Nagyon jó meccsre számítok, és feltüzelt magyar csapatot ígérethetek. Remélem, mindenki egészséges lesz, és a lehető legjobb összeállításban léphetünk majd pályára. Egyértelműen a három pontért futunk majd ki a pályára" – mondta Dzsudzsák Balázs, aki a szurkolókhoz is intézett pár szót a csapat nevében. A kapitány arra kérte a drukkereket, hogy sportszerűen bíztassák őket, mert az UEFA is különös figyelemmel követi majd az összecsapást. Kérte a szurkolókat, hogy tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától, illetve a rasszista megnyilvánulásoktól, mert szeretné, ha majd az Azerbajdzsán elleni meccsen is telt ház előtt játszhatnának.

Dzsudzsák Balázs a szurkolókhoz is szóltFotó: Szabó Gábor - Origo

„Abszolút nyugodt a csapat. Gyorsan lezártuk a csütörtöki meccset. Pénteken volt egy nagyon jó edzés azoknak, akik kevesebbet játszottak. Mindenki nagyon jól tudja, milyen meccs vár ránk. A lehető legmotiváltabb, és győzelemre éhes mindenki"  – mondta Dzsudzsák.

„Néztük a meccset. Többször is elmondtam, hogy nem abból kell kiindulni. Egyáltalán nem vár ránk könnyű meccs. Persze biztosan erősen megsebzett csapatról van szó, mert ilyen arányú vereséget nem könnyű feldolgozni. Viszont nekünk ezzel nem szabad foglalkoznunk. Egy cél van előttünk, hogy az év egyik legfontosabb meccsén nyerjünk  a fantasztikus szurkolótáborunk előtt. Bízok a csapatban, a taktikában. Bízom benne, hogy nem alakulhat máshogy ez a meccs, csak hogy győztesen hagyjuk el a pályát" – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Dzsudzsák Balázs (balra) szerint mindent meg fognak tenni a sikerértFotó: Szabó Gábor - Origo

A magyar és a szlovák válogatott hétfőn a Groupama Arénában csap össze 20.45-től.

A csoport állása:
1. Magyarország 4 3 - 1 6- 4 9 pont
2. Horvátország 4 3 - 1 9- 4 9
3. Wales 4 2 - 2 4- 4 6
4. Szlovákia 4 2 - 2 7- 6 6
5. Azerbajdzsán 4 - - 4 4-12 0

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.