Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn hatodszor lép pályára Szlovákia ellen, a korábbi öt találkozón nem sikerült nyernie. Marco Rossi csapata most ezen változtatna, és tenne óriási lépést az Európa-bajnokságra kijutás felé. A Telkiben megrendezett vasárnapi sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány mellett a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs beszélt a várakozásairól.

A magyar csapat a Montenegró ellen 2-1-re elveszített felkészülési mérkőzéssel hangolt a Szlovákia elleni mérkőzésre, míg a hétfői ellenfél pénteken a világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatottól kapott ki hazai pályán 4-0-ra az E csoportban.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint nem lehet abból kiindulni, hogy mindkét válogatott vereséget szenvedett a hétfői találkozó előtt, mivel

az egyik a játékosok és a taktikai elemek kipróbálásáról szólt, míg a másik tétmeccs volt.

Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi is bizakodva várja a szlovákok elleni meccset Fotó: Szabó Gábor - Origo

„A mi Montenegró elleni felkészülési meccsünket, illetve Szlovákia horvátok elleni vereségét nem lehet összehasonlítani. Nálunk sok változtatás volt, győzni akartam, de sajnos vereséggel készültünk fel, amelyért vállalom a felelősséget. Sok mindent láttam a meccsen, így le tudtam vonni a következtetéseket.

"Ami a szlovákok meccsét illeti, 46 percig jól játszottak, illetve a második kapott gólt követően sem adták fel" – mondta a magyar szövetségi kapitány.

Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatott sajtótájékoztatóján, Telkiben Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Nagy csapatról van szó, amelynek

– árulta el Marco Rossi, aki a két fontos sérültről,

Nagy Ádámról és Pátkai Mátéról úgy nyilatkozott, hogy még vár rájuk vizsgálat, de sajnos egyikük esetében sem derűlátó a hétfői meccset illetően.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs bizakodva várja a szlovákok elleni meccset, és mint azt elmondta, a játékosok is tudják, milyen fontos találkozó előtt állnak.

„Nagyon jó meccsre számítok, és feltüzelt magyar csapatot ígérethetek. Remélem, mindenki egészséges lesz, és a lehető legjobb összeállításban léphetünk majd pályára.

Egyértelműen a három pontért futunk majd ki a pályára" – mondta Dzsudzsák Balázs, aki a szurkolókhoz is intézett pár szót a csapat nevében.

A kapitány arra kérte a drukkereket, hogy sportszerűen bíztassák őket, mert az UEFA is különös figyelemmel követi majd az összecsapást. Kérte a szurkolókat, hogy tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától, illetve a rasszista megnyilvánulásoktól, mert szeretné, ha majd az Azerbajdzsán elleni meccsen is telt ház előtt játszhatnának.

Dzsudzsák Balázs a szurkolókhoz is szólt Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Abszolút nyugodt a csapat. Gyorsan lezártuk a csütörtöki meccset. Pénteken volt egy nagyon jó edzés azoknak, akik kevesebbet játszottak.

Mindenki nagyon jól tudja, milyen meccs vár ránk. A lehető legmotiváltabb, és győzelemre éhes mindenki"

– mondta Dzsudzsák.

„Néztük a meccset. Többször is elmondtam, hogy nem abból kell kiindulni. Egyáltalán nem vár ránk könnyű meccs. Persze

a fantasztikus szurkolótáborunk előtt. Bízok a csapatban, a taktikában. Bízom benne, hogy nem alakulhat máshogy ez a meccs, csak hogy győztesen hagyjuk el a pályát" – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Dzsudzsák Balázs (balra) szerint mindent meg fognak tenni a sikerért Fotó: Szabó Gábor - Origo

A magyar és a szlovák válogatott hétfőn a Groupama Arénában csap össze 20.45-től.

A csoport állása:
1. Magyarország 4 3 - 1 6- 4 9 pont
2. Horvátország 4 3 - 1 9- 4 9
3. Wales 4 2 - 2 4- 4 6
4. Szlovákia 4 2 - 2 7- 6 6
5. Azerbajdzsán 4 - - 4 4-12 0

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.