Társoldalunk:

Marek Hamsík: Ha kikapunk a magyarok ellen, akkor vége az Eb-álmoknak

2019.09.08. 19:20

A magyar fociválogatott mellett a hétfői ellenfél, Szlovákia is megtartotta az Eb-selejtező előtti sajtótájékoztatóját. A magyar együttes riválisától a szövetségi kapitány, Pavel Hapal, és az egyik játékos, a korábban a Napoliban futballozó Marek Hamsík beszélt vasárnap a Groupama Arénában a sorsdöntő találkozó előtt. 

A szlovákok 4-0-ra kikaptak hazai pályán a világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott ellen pénteken az Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjában, így számukra a csalódást keltő vereség után még fontosabbá vált a hétfői, budapesti összecsapás.

A szlovák válogatott sztárja, Marek Hamsík úgy vélekedett a magyarok elleni meccs előtt, hogy ha kikapnak a hétfői meccsen, akkor búcsút mondhatnak az Eb-álmoknak. 

Marek Hamsík, és a szövetségi kapitány, Pavel Hapal nem mindenben értettek egyetFotó: Szabó Gábor - Origo

„Már a horvátok elleni meccs lefújását követően elmondtam a csapattársaknak, hogy a következő meccsre kell koncentrálni. Az előző meccsen nem sikerült pontot, pontokat szerezni, ettől még a magyarok ellen meglehet a győzelem. Egészen más stílusú együttes a magyar, hajtós, agresszív focit játszik. Nekünk is máshogy kell majd a mérkőzéshez állnunk. Mindig jó ilyen stadionban, jó hangulatban játszani, ez minket is fel fog dobni" – árulta el Hamsík.

„Minden meccset megbeszélünk, de a horvátok elleni meccsről nem sokat beszéltünk, mert csak rossz dolgokkal tudtunk volna foglalkozni. A pénteki meccs után regenerációs edzés volt, már csak a hétfői meccsre gondolunk. Minden mérkőzés más és más, nem szabad kiindulni a hazai győzelemből, a magyarok Budapesten a horvátokat és walesieket is megverték. Törekedni kell, hogy ne kapjunk gólt, mert ha kikapunk, akkor vége az Eb-álmoknak. A magyar válogatott nagyon erős. Dzsudzsákot és Szalait érdemes kiemelni, de Szoboszlai is európai szintű tehetség, akiről még sokat fogunk hallani a jövőben" – tette hozzá a világklasszis játékos.

Marek Hamsík szerint csak a győzelem az elfogadható a magyarok ellenFotó: Szabó Gábor - Origo

A szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Pavel Hapal nem teljesen ért azzal egyet, hogy a budapesti lesz a szlovákok utolsó esélye az Eb-re jutást illetően.

„Mindenki egészséges a csapatban, és ami talán még ennél is fontosabb, hogy a játékosok fejben tiszták, levonták a következtetéseket a horvát meccsből. Mindent meg kell tennünk majd hétfőn a sikerért. Nem szerettük volna túlhangsúlyozni a horvátok elleni vereséget, mert az nem tett volna jót a csapatnak. Az viszont biztos, hogy a magyarok ellen más szellemben kell pályára lépni. Lesznek változások a csapatban, de nem kell nagy dolgokra gondolni, nem fogom felforgatni az együttest" – árulta el Pavel Hapal, aki hozzátette, egy pillanatra sem adták fel a horvátok elleni meccsét, hogy pihentebben érkezzenek Budapestre, de van olyan, amikor az ember érzi a kispadon, hogy a meccs elment, még akkor is, ha egy megpattanó lövés akár mindent megváltoztathat.

Pavel Hapal szerint más meccs lesz, mint a nagyszombati találkozó voltFotó: Szabó Gábor - Origo

„A csapat karaktere holnap kiderül. A horvátok ellen sok volt a rossz passz, az eladott labda, ez holnap nem fordulhat elő. A szurkolóknak is szeretnénk bizonyítani, hogy ennél sokkal többet tudunk. A hazai mérkőzésből nem indulnék ki, ott még a magyar válogatott is más taktikával játszott. Ahogy az ellenfél Montenegró elleni felkészülési meccséből sem, ugyanis ott teljesen más összeállításban küldte pályára a csapatát Marco Rossi" – tette hozzá a szlovák kapitány, aki az olasz kollégájával kapcsolatban elmondta, tisztelik egymást, és jónak mondható, profi viszony van köztük.

Pavel Hapal (jobbra) szerint nem az év meccse jönFotó: Szabó Gábor - Origo

"A horvátok a csoport favoritjai továbbra is, de ha nyerünk, akkor meglehet a második hely a csoportban. Persze ez még akkor sem lefutott, ha esetleg nem sikerül a győzelem, bár akkor már nem a saját kezünkben lenne a sorsunk. A csoport viszont nagyon kiegyenlített, így bármi megtörténhet. Hülyeség lenne azt mondani, hogy az év meccse jön, sok minden történhet még a hátralévő körökben" – árulta el a szlovák kapitány.

A magyar és a szlovák válogatott hétfőn a Groupama Arénában csap össze 20.45-től.

A csoport állása:
1. Magyarország 4 3 - 1 6- 4 9 pont
2. Horvátország 4 3 - 1 9- 4 9
3. Wales 4 2 - 2 4- 4 6
4. Szlovákia 4 2 - 2 7- 6 6
5. Azerbajdzsán 4 - - 4 4-12 0

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.