Társoldalunk:

Bajnokok Ligáját nyert a magyar focicsapat

2019.09.09. 05:38

Szeptember 5-8. között az olaszországi Riminiben került megrendezésre a kispályás labdarúgás (5+1) legrangosabb európai klubeseménye, az EMF Bajnokok Ligája, amelyet végül hatalmas csatában a magyar Mad Dogs csapata nyert. A seniorok között 1. FC Corrado eljutott a bronzmeccsig, ott viszont már nem sikerült az újabb bravúr.

A Mad Dogs a HL-LAB Minifutball Szuperliga 1. helyezettjeként, míg a Todor Pet Bau Team KFT a döntő szereplőjeként harcolta ki a BL-indulást.

Utóbbi az olaszországi az angol Parca Kent elleni 5-0-s sikerrel jutott a legjobb 16 közé, ott viszont a későbbi döntős, a román Marosvásárhely megállította (0-5).

Bajnokok Ligája-győztes a Mad DogsForrás: Minifutball Szövetség/Facebook

A másik magyar klub, a Mad Dogs elképesztő formában játszott az egész tornán, amely a cseh TJ Spoje Praha 5-2-es legyőzésével jutott a legjobb nyolc közé a csoportmeccseket követően, majd a bosnyák Sunnylandet verte 4-0-ra. Az elődöntőben bolgár KCM 2000 Grup Plovdiv ellen sem kaptak gólt Büki Baltazárék (2-0), így jöhetett a döntő.

A Mad Dogs a fináléban 0-2-ről felállva az utolsó másodpercben Bognár Bence találatával egyenlítve büntetőpárbajban múlta felül a romániai Marosvásárhelyt.

A magyar csapat 2016 után második alkalommal ért fel a csúcsra.  A torna legjobb kapusának Wittner Mátét választották.

A fantasztikus sikert követően a Mad Dogs csapatvezetője, Deményi Gábor értékelt:

Az EMF Senior BL-ben a Masterplast HL-Lab a 9. helyen végzett, miután legyőzte a montenegrói ellenfelét a helyosztón.

A senior BL-ben 4. lett a csepeli 1. FC CorradoForrás: Minifutball Szövetség/Facebook

A csepeli 1. FC Corrado hiába egyenlített a címvédő elleni elődöntőben az utolsó pillanatban, végül büntetőpárbajban alulmaradt, így a harmadik helyért játszhatott. Pintye László csapata hiába hajrázott jól a bronzmeccsen, sajnos nem sikerült a fordítás  a szlovén Meteorplast ellen (3-4), de így is az előkelő negyedik helyen zárt.