Vágólapra másolva!
Észak-macedón válogatott támadót igazolt a DVTK labdarúgó csapata - jelentette be a klub a honlapján. Mirko Ivanovski a nemzetközi kupákban is szerzett rutint, a Makedonijával és a Videotonnal a BL selejtezőjében, az Astra Giurgiu színeiben az Európa-liga csoportkörében szerepelt. Az előző évben a Hajduk Split csapatával az Európa-liga selejtezőjében is játszott.

- Tudom, hogy ilyenkor mindenki ezt szokta mondani, de tényleg nagyon boldog vagyok, hogy Diósgyőrbe tudtam szerződni - nyilatkozta Mirko Ivanovski. - Csütörtökön érkeztem meg, így egyelőre nem tudtam találkozni a csapattársaimmal és a szakmai stábbal, de nagyon várom már a közös munkát.

Négy esztendővel ez előtt játszottam már Diósgyőrben a Videoton játékosaként, igaz az még nem ez a gyönyörű stadion volt, hanem a régi, bár a szurkolóknak köszönhetően annak is megvolt a hangulata. Tudom, hogy itt hétről hétre sok ezer drukker látogat ki a mérkőzésekre és egyedülálló az atmoszféra. Remélem, ahogy egyre jobbak leszünk, úgy fog mind több és több szurkoló kilátogatni.

Mirko Ivanovski, a DVTK legújabb igazolása Forrás: dvtk.eu

Mirko Ivanovski hazájában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, a macedón élvonalban játszott a Pelister Bitola és a Makedonija csapataiban játszott. Utóbbival bajnokságot nyert így szerepelhetett a BL selejtezőjében is.
2010-ben leigazolta a cseh Slavia Praha, majd Lengyelországban az Arka Gdynia, Romániában pedig a Astra Giurgiu és a CFR Cluj támadójátékát erősítette - előbbivel az Európa-liga csoportköréig is eljutott - mielőtt leigazolta a Videoton. Mivel tagja volt a fehérváriak második bajnokcsapatának, így pályafutása során második alkalommal szerepelhetett a BL selejtezőiben.
A Videotonból Törökországba vezetett az útja, az elmúlt három esztendőt pedig a horvát első osztályban töltötte a Slaven Belupo Koprivnica és a Hajduk Split csapatainál.