Wales óriási mázlival győzte le Azerbajdzsánt - videó

fbl Horizontal
Wales' forward Gareth Bale (L) celebrates scoring his team's second goal with Wales' midfielder Jonny Williams during the UEFA Euro 2020 Qualifying - 1st round Group E football match between Wales and Azerbaijan at Cardiff City Stadium, Cardiff on September 6, 2019. (Photo by GEOFF CADDICK / AFP)
Vágólapra másolva!
A walesi labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-1-re legyőzte Európa-bajnoki selejtezőn Azerbajdzsánt, ezzel versenyben maradt a továbbjutásért a magyar válogatottat is felvonultató E csoportban.

A hazaiak ugyan kezdettől fölényben játszottak, a vezetést azonban csak a 26. percben tudták megszerezni, akkor is hatalmas mázlival: Gareth Bale megpattanó lövése után a labda ráesett a mit sem sejtő Pasajev vállára, ahonnan az azeri kapuba pattant.

A walesiek nem tudták meglőni a második gólt, ehelyett az 58. percben lekontrázta őket Azerbajdzsán, Wayne Hennessey kapus pedig ahelyett, hogy megfogta volna a kapujára küldött gyenge lövést, inkább Emreli elé szerencsétlenkedte, aki élt is a lehetőséggel.

A mérkőzés összefoglalója:

Az utolsó fél órában Wales a kapujához szögezte a vendégeket, és a 84. percben Gareth Bale fejesével meg is szerezte a vezetést, és mint később kiderült, a győztes gólt. A játékvezető órája jelezte, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, így a gól érvényes volt. Ezzel Wales életben tartotta továbbjutási reményeit.

Eredmény, E csoport, 4. forduló:
Wales–Azerbajdzsán 2-1 (1-0)
gól: Pasajev 26. (öngól), Bale 84., ill. Emreli 58.

a csoport másik mérkőzésén:
Szlovákia–Horvátország 0-4 (0-1)

A csoport állása: 1. Magyarország 9 pont, 2. Horvátország 9, 3. Wales 6, 4. Szlovákia 6, 5. Azerbajdzsán 1