Eb-selejtezők: hatgólos meccsen nyert Hollandia Németországban

Horizontal
Parádésan játszott Hollandia a második félidőben
Vágólapra másolva!
Szenzációs támadójátékot bemutatva Hollandia 4-2-re verte idegenben Németországot az Eb-selejtezők C csoportjában. A félidőben még a németek vezettek, de a második játékrészben Hollandia szenzációs támadásokat bemutatva fordított, és megszerezte a három pontot. Szlovénia, Oroszország, Belgium és Ausztria is győzelemnek örülhetett.

Németország Hamburgban fogadta Hollandiát a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének C csoportjában. A németek eddig hibátlanok voltak a kvalifikációs szakaszban, mindhárom mérkőzésüket megnyerték. A hollandok egy győzelem mellett hazai pályán márciusban Németországtól kaptak ki.

A vendégek agilisan kezdték el a meccset, ők birtokolták többet a labdát. A 9. percben Manuel Neuernek kellett védeni Depay kellemetlen lövését. Az ellentámadás során Klostermann próbálkozását még hárította Cillessen, de a kipattanót Gnabry már berúgta.

A kapott gól után Hollandia még intenzívebben elkezdett támadni, egy baloldali szabadrúgást követően De Ligt fejelhetett közelről, de a labda elkerülte Neuer kapuját. Feszült volt a mérkőzés, a 34. percben Kimmich és Depay ugrott össze, amiért mindkét játékos sárga lapot kapott. A 42. percben Reus növelhette volna a német vezetést, de Cillessen védte a lövését.

Serge Gnabry szerezte a németek első gólját Forrás: MTI/EPA/Focke Strangmann

A folytatásban a hazaiak hamar eldönthették volna a meccset, de a Gnabry kétszer is pontatlan volt a kapu előtt. Hollandia azonban ébresztőt fújt, az 56. percben Wijnaldum helyzetét még védte Neuer, de az 59. percben Frenkie De Jong lövésénél már tehetetlen volt a német válogatott kapusa.

Parádésan játszott Hollandia a második félidőben Forrás: AFP/Odd Andersen

A 66. percben fordított Hollandia. Egy kapu előtti kavarodás során a német hátvéd Tah lábáról pattant be Neuer kapujába a labda.

Nem sokáig örülhettek a hollandok a vezetésnek, De Ligt kezezését követően tizenegyest adott a játékvezető a németeknek, amit Toni Kroos magabiztosan belőtt. Még mindig volt fordulat a meccsben, a 79. percben Donyell Malen megszerezte Hollandia harmadik gólját, amivel újra előnybe került.

Az utolsó tíz percben a németek megpróbáltak még kiegyenlíteni, de a 91. percben egy kontra után Wijnaldum lőtt gólt, így végleg eldőlt a találkozó.

Eb-selejtezők:
C csoport:
Németország-Hollandia 2-4 (1-0)
gól: Gnabry (9.), Kroos (73. - 11-esből), illetve F. de Jong (59.), Tah (66. - öngól), Malen (79.), Wijnaldum (91.)
A csoport állása: 1. Észak-Írország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Németország 9/4, 3. Hollandia 6/3, 4. Fehéroroszország 3/5, 5. Észtország 0/4

G csoport:
Szlovénia-Lengyelország 2-0 (1-0)
gól: Struna (35.), Sporar (65.)
Ausztria-Lettország 6-0 (2-0)
gól: Arnautovic (7., 53. - a másodikat 11-esből), Sabitzer (13.), Steinbors (76. - öngól), Laimer (80.), Gregoritsch (85.)
A csoport állása: 1. Lengyelország 12 pont, 2. Ausztria 9, 3. Szlovénia 8 (9-3), 4. Izrael 8 (9-8), 5. Észak-Macedónia 5, 6. Lettország 0

I csoport:
Skócia-Oroszország 1-2 (1-1)
gól: McGinn (11.), illetve Dzjuba (40.), O'Donnell (59., öngól)
San Marino-Belgium 0-4 (0-1)
gól: Batshuayi (43., 92. - az elsőt 11-esből), Mertens (57.), Chadli (63.)
A csoport állása: 1. Belgium 15 pont, 2. Oroszország 12, 3. Kazahsztán 7, 4. Skócia 6, 5. Ciprus 4, 6. San Marino 0