Vágólapra másolva!
A sportolunk.sk oldal beszámolója szerint a szlovák labdarúgó-bajnokság következő, 2020/21-es szezonjában bevezetik a VAR-technikát.

Harmadához érkezett a Fortuna liga új idényének alapszakasza, a Ligás Klubok Uniójának vezetői értékelték az elmúlt időszakot. Az LKU több újdonsággal is szolgált. Gyakran emlegetett téma a futballban a videó asszisztens, amely segítene a játékvezetők hibájának javításában. A technológia bevezetésén a Fortuna ligában is intenzíven dolgoznak. „Jelenleg zajlik a közbeszerzés a szimulátorok megvásárlására, majd a szenci edzőközpontban lesznek elhelyezve. Rajtuk lesznek iskolázva a játékvezetők és a VAR rendszer kezelői. Célunk, hogy a 2020/2021-es idényben elindítsuk a VAR rendszert a televíziós mérkőzéseken. Viszont nem szeretnénk harcolni az idővel, a VAR egy újdonság és látjuk, hogy a fejlett országokban is még gyerekproblémái vannak. Ezért nagy figyelmet szentelünk a felkészülésre, hogy biztosak legyünk benne, a rendszer minőségesen fog működni."

A video bíró bevezetésén kívül további újdonság a mérkőzések manipulációja elleni küzdelem. Ennek kapcsán az unió iskolázásokat tart a játékosok számára a jelenség veszélyéről. A projektbe Ivan Hodúr is bekapcsolódik, aki korábban épp a DAC mezében követett el fogadási csalást.