Marco Rossi: Csalódott vagyok, mert figyelmetlenek voltunk

ROSSI, Marco
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott Montenegrótól, a találkozó után Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint Németh Krisztián és Gazdag Dániel értékelt az M4 Sportnak.

"A meccs elejével abszolút elégedett voltam, megszereztük a vezetést, és amíg volt erőnk a letámadásokhoz, addig irányítottuk a találkozót. Sajnos a 25. perctől túlságosan passzívvá váltunk, és nem voltunk elég agresszívak a hazai támadásokkal szemben. Ettől függetlenül úgy érzem, egészen a 80. percig nekünk voltak nagyobb helyzeteink, a hajrában már Montenegró is kialakított ziccereket.

Csalódott vagyok, mert figyelmetlenség miatt kaptunk ki, márpedig vereséget szenvedni még barátságos mérkőzésen sem jó érzés.

Az újoncokkal viszont elégedett vagyok, Gazdag és Sigér is jól játszott, és bár a végén Ferenczinek voltak nehézségei, boldog vagyok, hogy mindhárman bemutatkoztak a válogatottban. Mostantól csakis a szlovákokra koncentrálunk, a hétfői lesz az évmeccs, mindenképpen nyerni szeretnénk" - mondta az olasz szakember.

A válogatottat Dzsudzsák és Szalai hiányában Németh Krisztián vezette ki csapatkapitányként, ami nagy büszkeséggel töltötte el a játékost. "Nagyon jó érzés volt csapatkapitányként pályára lépni, és irányítani a csapatot. Az első félidőben a korai gól után túlságosan megnyugodtunk, ennek volt köszönhető az egyenlítés. Sajnos a második játékrészben nem találtuk a ritmust, töredezett a játékunk, és bár szerintem nem volt 11-es, mégis befújták, így végül kikaptunk.

Bár a vereség kissé belerondított a kispesti Gazdag Dániel bemutatkozásába, a válogatott egyik újonca boldog volt a debütáls miatt. "Természetesen győztes meccsen szerettem volna pályára lépni, de nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a csapatban.

Ma délután tudtam meg, hogy kezdő leszek, izgultam is egy kicsit, de mindenki támogatott, és beszélt velem a kezdés előtt, úgyhogy nem volt gond.

Hétfőre megpróbálunk regenerálódni, nyilván más felállásban játszunk majd, és mindent megteszünk, hogy Szlovákia ellen kijavítsuk ezt a vereséget."