Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön este Montenegróban lépett pályára felkészülési meccsen a hétfői, Szlovákia elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt megelőzően. 

Marco Rossi alaposan felforgatta a megszokott kezdőcsapatot, többek között Gulácsi, Willi Orbán, Dzsudzsák Balázs, és Szalai Ádám is pihenőt kapott, így álltunk fel:

Dibusz Dénes - Bese Barnabás, Lang Ádám, Baráth Botond, Korhut Mihály - Gazdag Dániel, Holman Dávid - Németh Krisztián, Kleinheisler László, Nagy Dominik - Holender Filip

Gazdag Dániel személyében újoncot avatott a válogatott, a csapatkapitányi karszalagot pedig Németh Krisztián kapta meg.

A sok változtatás ellenére nagyszerűen indult a mérkőzés, egy remek akció végén a 2. percben Holender Filip révén máris vezetést szerzett Marco Rossi együttese.

A találat után Holman Dávid szinte azonnal megduplázhatta volna az előnyt, ám 26 méterről szabadrúgásból a felsőlécet találta el. Az első hazai lehetőségre a 8. percig kellett várni, ekkor Boljevics futott el a jobb oldalon és szépen adott középre, Becsiraj azonban szerencsére éppen Dibusz kezébe fejelt. A 24. percben ismét a Ferencváros kapusára volt szükség, ekkor Marusics lövését hárította bravúrral. Sajnos a 32. percben már ő is tehetetlen volt,

Becsiraj az ötös sarkáról adott középre, Szavicsevics nagyszerű mozdulattal, sarokkal készített le a második hullámban érkező Nebojsa Koszovicsnak, aki kapásból, szépen csavart a kapuba.

A félidő hajrája a magyar csapaté volt, Holender lábbal, Németh fejjel szerezhetett volna gólt, de mindketten célt tévesztettek. Félidőben Rossi hármat cserélt, Willi Orbán, Kovács István, és Sigér Dávid érkezett a pályára, utóbbi Gazdag Dánielhez hasonlóan első meccsét játszotta a válogatottban. Ráadásul a Ferencváros játékosa az 1000. labdarúgó, aki valaha pályára lépett a magyar válogatott mezében!

A játékrész első komoly helyzetét Nagy Dominik és Kovács István hozták össze, egy szép kényszerítő után a Vidi középpályása lőtt kapura az ötös jobb sarkáról, Petkovics azonban lábbal szögletre mentett. A hazaiak Mugosa távoli kísérletével veszélyeztettek először az 57. percben. Nem sokkal később Korhut Mihály helyett Ferenczi János jött,

aki már a harmadik újonc volt a csapatban ezen az estén,

a gólszerző Holendert pedig Varga Roland váltotta. A 70. percben Dzsudzsák Balázs is pályára lépett, és kishíján első labdaérintéséből megszerezte a vezetést: a kapuval szemben, 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, a rövid alsósarokba tartó labdát azonban Petkovic nagy bravúrral hárította.

A 75. percben viszont a hazaiak előtt adódott óriási lehetőség, Lang Ádám rántotta le a tizenhatoson belül Mugosát, a játékvezető pedig büntetőt ítélt.

A 11-est a sértett végezte el, és az elmozduló Dibusz helyére, a kapu közepébe bombázott.

A hajrában mindent megtett a magyar csapat az egyenlítésért, de sajnos nem jött össze, így Montenegró 2-1-re nyert. A mondás szerint viszont ha nem sikerül a főpróba, jó lesz az előadás.

Márpedig az igazi erőfelmérő és sorsdöntő találkozó hétfőn este vár Marco Rossi együttesére, a szlovákok elleni hazai Eb-selejtezőn.