Vágólapra másolva!
A Liverpoolt is megjárt, 20-szoros magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám is elbúcsúzott a Vasas 87 évesen meghalt legendájától, Berendy Páltól.

A jelenleg csapat nélküli kapus a közösségi oldalára kitett posztban kiemelte, hogy bár csak egy évet volt Berendy Pál játékosa, mégis sokat tanult tőle. A kapus elárulta, hogy a Vasas legsikeresebb labdarúgójának a kezei alatt rúgta élete egyetlen hivatalos gólját támadóként, méghozzá ha jól emlékszik, a Fradi ellen.

Bogdán Ádám elbúcsúzott a korábbi mesterétől Forrás: AFP/Graham Stuart

„Ugyan csak egy évet voltam a játékosod, mégis rengeteget tanultam ebből az időszakból. Megtanultam többek közt, hogy a "púderezéssel" semmit nem lehet elérni és hogy az eredményhez rengeteg munka kell. Mindig keményen edzetted, mégis szeretettel és fair módon kezelted a játékosaid. Mi kapusok például félidőztünk a serdülő háromban, hogy mindkettőnk egyenlő játékidőt kapjon. Nálad lőttem életem egyetlen hivatalos gólját csatárként, talán pont a Fradi ellen! A meccsrutinomhoz tartozó bemelegítésemben még mindig van egy-két elem ebből az időszakból!

Tudom, hiszen idén júliusban és korábban is mondtad, hogy figyelemmel kísérted a pályafutásomat. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az otthonodban hallgathattam meg a játékosként és edzőként megélt eseményeket!

És igen, a Real Madridos történet igaz. Mai fejjel szinte felfoghatatlan, micsoda karrier volt a tiéd!