Vágólapra másolva!
Hiába szeretett volna nyáron mindenáron távozni a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain együttesétől Neymar, végül a korábbi klubjával, a spanyol Barcelonával nem jött össze az egyezség az átigazolási időszak zárásáig, így maradnia kell a francia fővárosban. A spanyol sajtó szerint egyelőre beletörődött a sorsába a brazil világklasszis, de a Mundodeportivo szerint egy FIFA-szabálynak köszönhetően jövőre már jobb esélyei lesznek a távozásra.

A spanyol lap szerint Neymar, illetve a Barcelona azt használhatja ki, hogy a brazil támadó nem rendelkezik kivásárlási záradékkal, és jövőre már három éve lesz a PSG játékosa úgy, hogy közben nem hosszabbított szerződést, tehát a klubbal kötött első szerződése fut - 2022-ig él a kontraktusa a francia csapatnál.

Ennek köszönhetően pedig alig ismert szabállyal szabadulhat Párizsból.

Neymar a FIFA-szabálynak köszönhetően térhet vissza a Barcához Forrás: AFP/Franck Fife

A fent említett tények miatt jövő nyáron teljesíti azon feltételeket, amely után a FIFA „védett időszakról" beszél, így

Neymar kérheti a nemzetközi szövetséget, hogy határozzon meg egy összeget, amelyért kivásárolhatják a szerződéséből.

A játékos ügynökei úgy kalkulálnak – a FIFA különböző változók alapján számolja ki az árat –, hogy

egy élve múlva körülbelül 170 millió euróért távozhat majd a világklasszis

focista Párizsból.

Persze jó kérdés, hogy a Barcelona jövőre lenne-e hajlandó ekkora összeget áldozni Neymarra, akiért idén a sajtó szerint 125 millió eurót adtak volna, és még három játékost (Ivan Rakitic, Ousmane Dembélé és Jean-Clair Todibo nevét lehetett a legtöbbször hallani). A brazil támadón biztosan nem fog múlni a transzfer, ugyanis már idén is hajlandó lett volna az átigazolási díjból 20 millió eurót maga kifizetni.