A Debrecen korábbi vezetőedzőjét nevezték ki a portugál Sportingnál

Leonel Pontes, a Debrecen portugál vezetőedzője
Debrecen, 2017. február 18. Leonel Pontes, a Debrecen portugál vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2017. február 18-án. A találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Ideiglenes megbízással a korábbi debreceni trénert, Leonel Pontest nevezték ki a portugál labdarúgó-bajnokságban szereplő, 18-szoros bajnok Sporting CP vezetőedzőjének - írja a Nemzeti Sport Online.

A Sporting négy forduló alatt hét pontot gyűjtött a portugál bajnokságban, az első vereség a hét végén érte – ám a Rio Ave elleni hazai 2–3 fordulópontnak bizonyult: elbocsátották a tavaly ősszel szerződtetett holland vezetőedzőt, az elmúlt idényben a csapattal Portugál Kupát és Portugál Ligakupát nyerő Marcel Keizert.

Debrecen, 2017. február 18. Leonel Pontes, a Debrecen portugál vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Leonel Pontes eddig a Sporting U23-as csapatát vezette, átmenetileg őt nevezték ki a lisszaboni klub vezetőedzőjének.

Pontes a 2016–17-es idényben a DVSC vezetőedzője volt: a bajnokság rajtja után nevezték ki, és még a bajnokság vége előtt, a kieséstől fenyegetve váltak meg tőle, az ő helyét vette át Herczeg András, aki a mai napig vezeti a debreceni csapatot.

A 47 éves szakember az elmúlt évadban a spanyol harmadosztályú FC Jumilla vezetőedzőjeként dolgozott, csapata kiesett, majd pénzügyi okokból megszűnt.