Vágólapra másolva!
A Ferencváros portugál középpályása, az előző idényt a Haladásnál kölcsönben töltő Rui Pedro a Diósgyőrhöz igazolt.

"Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek. Egy ideje Magyarországon játszom, ismerem a klubot, egy pillanatig nem hezitáltam, amikor hallottam az érdeklődésükről. Támadó középpályás vagyok, aki szereti a technikás focit, de a kemény munkától sem riad meg. A maximumot fogom nyújtani a csapat sikeréért, ha még gólokat is sikerül lőnöm, akkor boldog leszek, de elsődleges a csapat eredményessége. Mindenhol szükség van a rutinos játékosokra, és azt gondolom, a tapasztalatommal segíteni tudom a Diósgyőrben játszó sok tehetséges fiatalt" - olvasható Rui Pedro első miskolci nyilatkozata.

Rui Pedro a Diósgyőr mezével Forrás: dvtk.eu

Teljes nevén Rui Pedro Couto Ramalho az FC Portónál kezdte pályafutását, szerepelt a portugál utánpótlás-válogatottakban, 2007-ben pedig a Porto első keretével készülhetett. A rendszeres játéklehetőség érdekében többször is kölcsönadták a kék-fehérek, majd 2011-ben Kolozsvárra igazolt.

A CFR Cluj csapatával Rui Pedro 2012-ben megnyerte a román bajnokságot, a következő szezonban a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett, a Sporting Braga elleni hazai csoportmeccsen mesterhármast ért el.

Három év után tért vissza Portugáliába, majd a bolgár rekordbajnok, CSZKA Szófia játékosa lett, innen igazolta le az FTC 2017 nyarán. A Fradinál csak kilenc bajnoki meccs jutott a portugálnak, aki 2019 januárjában a Haladáshoz került kölcsönbe.

A nyári felkészülést a Ferencvárossal csinálta végig Rui Pedro, de nem fért bele Szergej Rebrov elképzeléseibe, így a kieső helyen álló DVTK-nak segíthet a bennmaradás kiharcolásában.