Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 5-én Podgoricában játszik felkészülési mérkőzést Montenegró ellen, majd szeptember 9-én Szlovákiát fogadja a Groupama Arénában Eb-selejtezőn. Marco Rossi csapata Telkiben készül a találkozókra, ahol Sallai Roland és Varga Roland beszélt a nemzeti csapat előtt álló feladatokról.

A magyar fociválogatott előbb szeptember 4-én Podgoricába utazik, majd egy nappal később Montenegró ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen. Az összecsapás kiváló alkalom lesz arra, hogy Marco Rossi minden olyan taktikai variációt kipróbáljon, csiszoljon, amely majd segíthet a jövő hétfői, szlovákok elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn.

A magyar csapat jelenleg vezeti az E csoportot 9 ponttal – a két hatpontos válogatott, Szlovákia és Horvátország egy meccsel kevesebbet játszott –, így egy esetleges győzelemmel nagyon közel kerülne az Eb-szerepléshez.

A Ferencváros játékosa,

Varga Roland az elmúlt hetekben újra a régi önmagát idézte,

ráadásul a klubcsapatával bejutott az El-csoportkörbe, így jó hangulatban várhatja a magyar válogatott mérkőzéseit.

Varga Roland nagyon boldogan érkezett meg Telkibe Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Nagyon jó hangulatban érkeztem a múlt heti El-siker siker után az edzőtáborba. Mindig jó érzés a válogatotthoz jönni, ez most is így volt.

Amikor kevesebb játéklehetőséghez jutottam a Fradiban, akkor eszembe jutott, hogy sokkal többet kellene ahhoz a pályán lennem, hogy meghívót kapjak.

De elkezdődött a bajnokság, egyre többet játszottam, a csütörtöki meccsen is a pályán voltam, gólt is szereztem, úgyhogy végül minden jóra fordult. A siker kihatással lehet a válogatott szereplésre is, szeretnénk örömet okozni a magyar szurkolóknak" – mondta Varga Roland, aki elmondta, hogy újonc csapattársát,

Sigér Dávidot mindenben segíti a válogatottnál, és hamarosan a beavatásra is sor kerülhet, azt nem úszhatja meg a középpályás.

„A Montenegró elleni mérkőzés is egy jó lehetőség, hogy minél jobban felkészüljünk a szlovákok elleni meccsre. A magyar válogatott mezében egyébként teljesen mindegy, hogy tétmeccsen vagy edzőmérkőzésen lép pályára az ember, szászszázalékot szeretne nyújtani. Egyelőre még nem elemeztük ki a montenegróiak játékát, de erre is sor fog kerülni. Nyilván egy esetleges győzelem nagy lökést adhat a folytatásra. Persze

"Ahogy közeledünk a találkozóhoz, annál izgatottabb lesz az ember. A kezünkben van a sorsunk, a győzelemmel nagy lépést tehetnénk az Európa-bajnokság felé" – tette hozzá a Ferencváros támadója, aki szerint nem szabad a szlovákiai meccsből (akkor 2-0-ra kapott ki a magyar válogatott, - a szerk.) kiindulni, akkor még az út elején járt a válogatott.

Varga Roland akárcsak a horvátok, a szlovákok ellen is nyerni szeretne Fotó: Mudra László - Origo

„Nagyon jó lenne két héten belül kétszer is átélni azt az érzést, hogy milyen sorsdöntő meccsen nyerni a Groupama Arénában.

Fantasztikus volt a hangulat a Fradi-meccsen is, biztos vagyok benne, hogy a szlovákok ellen is az lesz" – zárta szavait Varga Roland, aki hozzátette, nagyon boldog most, hogy végre ilyen sikeres időszakot él meg.

A Bundesligában szereplő Freiburg támadója, Sallai Roland szerencsére már szászszázalékos állapotban van, így készen áll, hogy segítse a csapatot a Montenegró elleni felkészülési, és a szlovákok elleni Eb-selejtezőn.

és nagyon örülök, hogy újra itt lehetek. Ott szeretném folytatni, ahol a legutóbb abbahagytam" – mondta Sallai Roland, aki megemlítette, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány folyamatosan kereste a nehezebb időszakban is, és biztosította, hogy várja vissza a válogatotthoz, amely plusz motivációt adott neki.

Sallai Roland sérülése már a múlté Fotó: Szabó Gábor - Origo

„A sérülést szerencsére már lelkileg is sikerült elengednem. Amikor elkezdtem újra az edzéseket, akkor

ott volt a fejemben, hogy mi lesz, ha újra megsérülök, de azóta erre már nem is gondolok. Persze a Freiburgnál nagyon féltenek, hogy nehogy újra megsérüljek, de megbeszéltem velük is, hogy számomra mennyire fontos a válogatott,

így nem volt kérdés, hogy jövök. A labdarúgásban is a nemzeti csapat jelenti a csúcsot, így mindig nagy megtiszteltetés pályára lépni, amiért mindent meg is teszek" – árulta el a Freiburg játékosa, aki a magyar válogatott előtt álló két meccsről is beszélt.

Sallai Roland a szlovákok ellen is ünnepelne Forrás: AFP

„Teljesen mindegy, hogy milyen meccsről beszélünk, válogatott mezben büszkeség pályára lépni, így

akárki is legyen az ellenfél. Az elmúlt mérkőzéseken nagyon egymásra találtak a szurkolók és a csapat, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, Montenegró ellen is nyerni kell. A nyomás nem lehet akadály, a válogatottban mindenki olyan bajnokságban, illetve csapatban játszik, hogy kezelni tudja a helyzetet, többször találkozott már ilyennel. A szlovákok elleni első meccsen még nem játszottunk a legjobban, de ez nem is csoda, mivel a mozgásokat, a taktikai elemeket még gyakoroltuk. Ennek ellenére

már lehetett látni, mit akar játszani a csapat. Azóta összeálltak a kockák, és sikeresek is vagyunk.

Azon leszünk, hogy a jövőben is így maradjon" – zárta szavait Sallai Roland.

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 5-én Podgoricában játszik felkészülési mérkőzést Montenegró ellen, majd szeptember 9-én Szlovákiát fogadja Eb-selejtezőn Budapesten.