Vágólapra másolva!
Három meccsen szerzett egy pontjával a Bundesliga utolsó előtti, azaz kiesőhelyén áll a Hertha BSC.

Azt már tavasszal tudni lehetett, hogy a 2019-2020-as idényt már nem Dárdai Pállal kezdi meg a berlini csapat, de a rég nem látott erősítések után arra kevesen számítottak, hogy ennyire pocsékul rajtol a Hertha.

Az a csapat, amely Dárdai idejében arról volt híres, hogy az ősz folyamán mindig a lehetőségekhez képest remekül kezdett, és sorra szerezte a meglepetéspontokat, majd inkább csak tavasszal jött egy megtorpanás. Dárdai 2015-ben kiesőhelyen vette át a csapatot, majd a 15. helyre hozta fel a berlinieket.

Négy teljes idényében sorrendben 7., 6., 10. és 11. volt vele a Hertha.

Dárdai helyére a szintén korábban is a Hertha kötelékébe tartozó, 44 éves horvát Ante Covic érkezett, ráadásul rég nem látott összegek repkedtek az átigazolási piacon a berliniek részéről.

Szenved a Hertha Dárdai Pál nélkül Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Fotostand / Ellerbrake

Klubrekordért, 20 millió euróért érkezett a Watford csatára, Dodi Lukebakio, hétmillióba került a Nürnberg középpályása, Eduard Löwen. A Hertha megszerezte még a Chelsea-től Daishawn Redant és a liverpooli Marko Grujicot is.

A Bayern ellen kezdték a szezont, idegenben. Münchenben betalált a két új szerzemény közül Lukebakio és Grujic is, 2-1-re is vezetett a Hertha, végül 2-2 lett a vége.

Azóta még két bajnokit játszott a Covic-csapat, de gólt sem tudott szerezni, a Wolfsburg 3-0-ra nyert Berlinben, és ugyanilyen arányban kapott ki idegenben a Hertha, a Schalke otthonában.

Az utolsó előtti Hertha a következő fordulóban Mainzban, Szalai Ádámék ellen javíthat. A tökutolsó Mainz még pontot sem szerzett eddig 2-12-es gólkülönbséggel áll három meccs után, legutóbb a Bayern verte őket 6-1-re.

Ha ott is kikapnak, a Hertha az utolsó helyre esik vissza.