Vágólapra másolva!
Az egyaránt gyengén rajtoló Újpest és Honvéd az egymás elleni mérkőzésen próbálhat meg elindulni felfelé a tabellán, míg Az El-csoportkörbe jutott Ferencváros a DVTK ellen javíthat a Puskás Akadémia elleni vereséget követően. A három, még százszázalékos együttes – MOL Fehérvár, Mezőkövesd, Debrecen – a papírforma alapján jó eséllyel folytathatja menetelését a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

A gyenge szezonrajt után az egymás elleni összecsapásukon mozdulhat el a holtpontról az Újpest vagy a Honvéd. A lila-fehérek négy forduló alatt mindössze négy pontot szereztek,

a kispestiek viszont még ennél is rosszabbul kezdték az idényt, ugyanis pont nélkül állnak az utolsó előtti helyen.

„Nagyon akarjuk a győzelmet, a klubért, a szurkolókért, és a játékosokért, megérdemelnék a srácok a sikert, megérdemelnék, hogy boldogok legyenek, mivel rengeteget dolgoznak az edzéseken, s küzdenek azért, hogy sikeres legyen az együttes – mondta Giusepe Sannino, a Honvéd vezetőedzője. – A szombati összecsapás egy derbi, tisztában vagyunk a mérkőzés súlyával, de készen állunk a harcra. A Debrecen ellen jól játszottunk, de

Nagy valószínűséggel az Újpest ellen lesz Giuseppe Sannino utolsó esélye, hogy bizonyítson a Honvéd kispadján Forrás: honvédfc.hu

A piros-feketék az előző fordulóban a visszatérő Davide Lanzafame révén ugyan két gólt is szereztek a Debrecen ellen, de újra kikaptak, a hét közben pedig új igazolásokkal próbálták megerősíteni keretüket,

érkezett a kapus Tomas Tujvel, illetve a 2016-os Európa-bajnokságon is szerepelt albán Naser Aliji.

Az olasz szakvezető mindkét frissen igazolt játékosra számíthat a rangadón. Eközben az Újpest is erősített,

visszatért a klubhoz a 11-szeres válogatott Feczesin Róbert, illetve csatlakozott a kerethez Szakály Péter és Jonathan Heris is.

Feczesin Róbert hazatért Újpestre Forrás: ujpestfc.hu

„Itt kezdtem a pályafutásomat, itt mutatkoztam be az NB I-ben, úgyhogy nekem nagyon sokat számít ez a klub, mindig szeretettel jöttem ide. Nagy öröm volt visszatérni a Megyeri útra és Magyarországra is, emiatt rendkívül boldog vagyok. Várom a kihívásokat, figyelemmel követtem a csapat mérkőzéseit, tudom, milyen eredményeket értek el, kik és hogyan játszanak az együttesben. Biztosan

tudom, hogy most már nagyon ki vannak erre éhezve, úgyhogy várom az előttem álló feladatokat" – mondta Feczesin Róbert, aki a másik két igazoláshoz hasonlóan nagy valószínűséggel már szerepelhet a Honvéd ellen, legalábbis Újpesten gőzerővel dolgoznak ezen.

A címvédő Ferencváros a múlt héten 4-1-re kikapott a Puskás Akadémia otthonában, de csütörtökön kiengesztelte szurkolóit azzal, hogy a litván Suduva legyőzésével bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Szergej Rebrov a playoff-visszavágó előtt felforgatott összeállításban küldte pályára csapatát Felcsúton, most

a Groupama Arénában már vélhetően egy sokkal erősebb FTC fogadja majd a Diósgyőrt.

A Fradinál inkább az El-sorsolással voltak elfoglalva. „Hol tartunk?" – kérdezte szinte egyszerre a pályaedző Máté Csaba és Botka Endre, amikor belépett a Groupama Aréna sajtóközpontjába péntek délután fél 2 előtt néhány perccel.

A Ferencvárosnál mindenki az El-sorsolásra volt kíváncsi Forrás: fradi.hu - All rights reserved/Molnar Adam

A tréner és a futballista a DVTK elleni hazai bajnoki mérkőzései előtti sajtóórára volt hivatalos. „Manchester United, AS Roma, Arsenal" – újságírói kérdésre válaszolva a másodedző és védő is sorolta azokat az együtteseket, akikkel szívesen találkoztak volna, ám végül a nagy sztárcsapatokat elkerülte a Fradi. „Addig is várnak ránk még feladatok, mindjárt hétvégén a Diósgyőr" – állapította meg Botka Endre, majd hozzátette: Moszkvába egyébként is régi vágya volt eljutni.

A vendégek helyzetét csak nehezíti, hogy a gyenge kezdés után - az előző három fordulóban vereség -

a Diósgyőri Szervezett Szurkolói csoportok határozatlan időre felfüggesztették minden lelátói tevékenységüket, azaz nem kísérik el a csapatot a fővárosba sem.

A klub csütörtökön közleményben jelezte, megértik a drukkerek döntését, ugyanakkor nagyon hiányozni fognak a szurkolók, különösen annak fényében, hogy az elmúlt három hazai mérkőzésén rendre a DVTK Stadion bizonyult a forduló leglátogatottabb létesítményének.

Fernando Fernandez, a DVTK edzője a Ferencváros ellen lépne újra a győzelem útjára Fotó: Polyák Attila - Origo

ha egy pontot, az is jó, de mindenképpen olyan teljesítményt kell nyújtanunk, amire építeni tudunk majd. A Ferencváros kerete olyan erős, hogy két csapatot is ki tudna állítani és mind a kettő esélyes lenne a bajnoki címre, de úgy érzem, hogy a játékosok készen állnak a mérkőzésre.

Megértem a szurkolókat. Amióta itt dolgozom, a szurkolókra mindig számíthatott a csapat. Mindig támogattak, és mindenhová elkísértek bennünket. Nagyon fognak hiányozni.

Hétről hétre magasabb szinten teljesítettek, mint mi a pályán. Rendkívül fontos, hogy visszatérjenek, de erre csak egy recept van, jobb eredményeket kell elérni" – mondta Fernando Fernández, a DVTK edzője.

A három, még százszázalékos együttes a papírforma alapján jó eséllyel folytathatja menetelését: a listavezető MOL Fehérvár FC a szezont kiválóan kezdő, három győzelmével és egy vereségével negyedik Kisvárdát fogadja.

"Akárcsak például a Mezőkövesd, vagy a Debrecen, soron következő ellenfelünk,

a Kisvárda is remekül kezdte a bajnokságot, ezért is jár nekik a tisztelet.

Talán emlékeznek rá, de az előző szezon során is többször említettem, hogy a kisvárdaiak keretét nemzetközi rutinnal rendelkező minőségi játékosok alkotják, így oda kell figyelni rájuk. A hétfői csapatépítő footgolfozás remek hangulatban telt a Balatonon, néha szükség van ilyen programokra is, utána azonban már természetesen teljes erőbedobással készültünk a Kisvárda ellen. Szeretnénk tovább folytatni a győzelmi sorozatunkat, ehhez azonban ismét maximális koncentrációra és szervezett, okos játékra lesz szükség a részünkről!" - nyilatkozta a Kisvárda elleni találkozó előtt a fehérvári vezetőedző, Marko Nikolics.

Marko Nikolics vezetésével menetel a MOL Fehérvár Forrás: Peka Roland/molvidi.hu

A háromból három meccset nyerő Debrecen a pont nélküli, 3-11-es gólkülönbséggel utolsó Kaposvárt látja vendégül. Erre mondják papíron, hogy fix egyes, de a Debrecen edzője óvatosságra int a találkozó előtt.

„Mi vagyunk az esélyesek, de

nem szabad elszállni és lebecsülni ellenfelünket.

Nem elég ígérgetni, sokat kell tennünk a három pontért. Láttam a Ferencváros elleni meccsüket, amelyen egy góllal kaptak ki, a Fehérvár ellen jól helytálltak, Mezőkövesden szoros találkozót játszottak, míg a Zalaegerszeg ellen úgy szenvedtek többgólos vereséget, hogy hamar kiállították egy játékosukat. Az utóbbi években sajnos voltak olyan mérkőzéseink, melyen mi voltunk az esélyesek, mégsem sikerült nyernünk. Bízom benne, ezt a hibát ezúttal nem követjük el, és tovább folytatjuk jó sorozatunkat" – árulta el Herczeg András, a DVSC edzője.

Herczeg András nem becsüli le a Kaposvárt Forrás: dvsc.hu

Az ugyancsak hibátlan Mezőkövesdhez a Paks utazik. Kuttor Attila csapata hihetetlenül indult a bajnokságban, ugyanis a négy győzelem mellett mindössze egyetlen gólt kapott, amely a legkevesebb az NB I-ben.

„A válogatott szünetig még egy találkozó maradt hátra, a Paks elleni, hazai fellépés. Mindenkit biztosíthatok,

és, hogy mi lesz a folytatásban, hiszen a receptünk adott. Egyedül a szombati összecsapás most a fontos, azt szeretnénk megnyerni, aztán majd persze fújhatunk egy kicsit, ha tényleg minden jól alakul. Tudjuk azonban, hogy nem lesz könnyű dolgunk, annak ellenére sem, hogy jó lendületben vagyunk, mert a paksiaknál is sok változás volt a nyáron, a kispadon és a pályán egyaránt. Éppen ezért minden variáció benne van a pakliban, legalábbis háromesélyes meccs előtt állunk" – mondta Kuttor Attila.

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának programja:
szombat:
19.30: Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC
19.30: MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good
19.30: Újpest FC-Budapest Honvéd, Illovszky Rudolf Stadion
19.30: ZTE FC-Puskás Akadémia FC
19.30: Debreceni VSC-Kaposvári Rákóczi FC
vasárnap:
18.00: Ferencváros-Diósgyőri VTK 18.00

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 29 20 4 5 71-26 45 65
GY
GY
GY
GY
D
I
2.
Paksi FC 29 15 9 5 46-39 7 50
V
V
V
V
V
I
3.
Fehérvár FC 29 15 9 5 51-38 13 50
GY
D
GY
GY
D
I
4.
Puskás Akadémia FC 29 12 7 10 49-30 19 46
D
D
GY
GY
GY
I
5.
MTK Budapest 29 12 10 7 40-52 -12 43
GY
D
GY
D
GY
I
6.
DVSC 29 12 11 6 45-39 6 42
GY
GY
V
GY
V
I
7.
DVTK 29 11 11 7 48-49 -1 40
V
D
V
D
GY
I
8.
Kecskeméti TE 29 11 14 4 40-44 -4 37
V
D
V
V
GY
I
9.
ZTE FC 29 10 13 6 49-56 -7 36
V
GY
GY
V
D
I
10.
Újpest FC 29 10 15 4 38-61 -23 34
D
GY
V
V
V
I
Teljes lista

Az edzői nyilatkozatokat a csapatok honlapjairól vettük át.