Vágólapra másolva!
A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál beszélt a zöld-fehér csapat selejtezős szerepléséről és az El-csoportról is. A klub vezetője szerint nagyon erős ellenfeleket kaptak, de mindent meg fognak tenni a sikerért.

A Fradi csütörtökön 4-2-re verte a litván bajnok Suduvát az Európa Liga-selejtező rájátszásának budapesti visszavágóján, így a fővárosi csapat ősszel az EL csoportkörében szerepelhet. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója érthetően elégedetten értékelte a Fradi.hu-nak az eddigi szereplést.

„Évről évre elhangzott, de komolyan is gondoltam, hogy

az EL-re viszont mindenképpen. A klub háttere, az itt zajló szakmai munka és minden, ami körülveszi a Ferencvárost, az predesztinálta a klubot arra, hogy végre elérjük a célunkat – kezdte Orosz Pál. – Bárki bármit mond, nem volt könnyű utunk a selejtezőben. A BL-ben rögtön az elején megkaptuk a Ludogorecet, az EL-rájátszásban kapott Suduva pedig amolyan sötét ló volt, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy harmadik éve folyamatosan eljutott a rájátszásba, korábban a Celtic, a Crvena zvezda és a Ludogorec sem tudott nyerni az otthonában. A visszavágó elején mindenki láthatta, hogy voltak nehézségeink a Suduva ellen, de a srácok nagyon nagy lelki erőről tettek tanúbizonyságot, hiszen kétszer is fordítottak, amikor a Suduva állt továbbjutásra. Óriási boldogság, hogy bejutottunk a csoportkörbe, de megyünk tovább, hiszen megvannak a további céljaink is."

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója Forrás: Csudai Sándor - Origo

Péntek délután óta már az ellenfelek névsora is ismert: az Európa Liga H csoportjában a CSZKA Moszkva, a Ludogorec és az Espanyol lesz a Ferencváros riválisa.

„Nagyon erős ellenfeleink vannak, de minden egyes mérkőzésnek úgy fogunk nekiállni, hogy szeretnénk megnyerni

és szakmailag a lehető legtöbbet kihozni belőle - folytatta Orosz Pál. – Ez a minimum, ami elvárható a Ferencvárostól."