Vágólapra másolva!
A Ferencváros csütörtök este sorsdöntő meccsen fogadja a litván Suduva együttesét az Európa-liga selejtezőinek utolsó körében. A 0-0-s első meccs után bizakodó a magyar bajnok, hogy sikerül bejutni a második számú európai kupa csoportküzdelmeibe.

Szergej Rebrovnak a szerdai sajtótájékoztatón először még a Puskás Akadémia elleni meccsről kellett beszélnie, a Fradi vezetőedzője elismerte, a második félidőben rengeteget hibázott a csapata, de a Suduva elleni találkozó teljesen más lesz, mint a legutóbbi bajnoki.

A Suduvára kitérve, Rebrov elmondta, nem vár mást az ellenféltől, mint amit eddig mutatott.

"Az általam látott meccseken mindig hasonlóan szerepeltek, nem gondolom, hogy változtatnának, mert mint látjuk, ez a taktika bevált nekik. Az első meccsen követtünk el hibákat, amiket ki kell majd javítanunk. A Suduva erős csapat, nem véletlenül érnek el folyamatosan sikereket a selejtezők során, de magunkra kell koncentrálnunk, agresszívebbnek kell lennünk, mint Litvániában, és még többet támadni" - mondta Rebrov.

Szergej Rebrov Forrás: Csudai Sándor - Origo

"A játékosok közül mindenki erre a meccsre vár, mindenki motivált. Tele lesz a stadionunk a nézőinkkel, azt hiszem, semmi szükség nincsen extra motivációra, az Újpest elleni meccsekhez tudnám hasonlítani a holnapi meccset is. Egy ilyen sorsdöntő meccsnél nagyobb motivációra nem lehet szüksége senkinek. Ugyanakkor türelmesnek kell lennünk, de akarattal és megfelelő koncentrációval kell pályára lépnünk. Ez mind kulcsfontosságú, aztán meglátjuk, a pályán mi fog dominálni, a fiúk mindenesetre felkészültek mindenre.

Ugyanúgy, mint a játékosok, várom, hogy végre kezdődjön a mérkőzés, hogy ott legyünk a pályán. Ilyenkor csak arra gondolok, hogy a fiúk megfelelően fel legyenek készítve, minden segítséget megadjak nekik ahhoz, hogy jól szerepeljenek" - mondta Rebrov.

A Puskás elleni meccsel kapcsolatban Sigér Dávid elmondta, nagyon felbosszantotta az a meccs, lett a csapatban egy dac, ami már a Suduva elleni meccset követően is megvolt, hogy megmutassák, ennél sokkal jobb csapat a Ferencváros.

"Ez egy intő jel a nagy meccs előtt, amin sikerülhet elgondolkodnia mindenkinek, hogy mire kell még jobban figyelni. Minden részletet minél jobban meg kell oldani, minden idegszálunkkal a meccsre kell koncentrálni.

Ami a válogatott meghívót illeti, az túlzás, hogy számítottam rá,

de mióta a Fradiban vagyok, készültem a meghívásra. Nem felhőtlen egyelőre az öröm bennem, mert érezzük, mekkora tét van rajtunk, most egy helyre kell koncentrálni, a válogatott előtt lesz egy bajnokink is még. Hatalmas megtiszteltetés a meghívó, de még nem tudtam beleélni magam teljesen, talán majd, ha együtt lehetek a csapattal" - mondta Sigér Dávid.

A Ferencváros-Suduva meccs csütörtök este 20.00 órakor kezdődik majd a Groupama Arénában.