Bale gólpasszal, Modric piros lappal kezdte az idényt - videó

fbl Horizontal
Real Madrid's French forward Karim Benzema (R) celebrates with Real Madrid's Brazilian defender Marcelo after scoring a goal during the Spanish League football match between Celta Vigo and Real Madrid at the Balaidos Stadium in Vigo on August 17, 2019. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid 3-1-es győzelemmel kezdte a 2019-2020-as bajnoki idényt a Celta Vigo otthonában. Az eladni szándékozott Gareth Bale kezdőként gólpasszt adott, Luka Modric pedig egy piros lappal alkotott emlékezeteset.

Gareth Bale, akitől egész nyáron próbált megszabadulni a Real Madrid, a kezdő csapatban kapott helyet, és élt is a lehetőséggel, a 12. percben ő adta a gólpasszt Karim Benzemának, és később is jelentkezett veszélyes lövésekkel.

A félidő utolsó percében Odriozola bonyolódott cselekbe a Real tizenhatosánál, elvesztette a labdát, amiből Brais Méndez egyenlített, a játékvezető azonban nem adta meg a gólt, hogy miért, az rejtély. Csak arra tudunk gyanakodni, hogy a madridi védő felszabadítónak szánt lövése eltalálta a vigói játékos felkarját...

A 60. percben Toni Kroos duplázta meg a Real előnyét, a német középpályás majd' harminc méterről bombázott a hazai kapuba.

A Real ekkor már öt perce emberhátrányban játszott, miután Luka Modric 304. madridi meccsén megkapta első azonnali piros lapját, miután ütemet tévesztve elég csúnyán megtaposta Denis Suárez Achillesét.

Az emberhátrány jót tett Zidane csapatának, a 80. percben még Lucas Vázquez is lőtt egy gólt, így Iker Losada utolsó perces szépítő találata már se nem osztott, se nem szorzott.

A Valencia Kevin Gameiro góljával az 59. percben szerezett vezetést. A francia csatár a 94. percben büntetőt hibázott, majd a szokatlanul hosszúra nyúlt ráadás végén, a 101. percben (90+11.) Mikel Oyarzabal tizenegyesből egyenlített.

Eredmény, Primera Divsión, 1. forduló:
Celta Vigo–Real Madrid 1-3 (0-1)
gól: Benzema 12., Kroos 61., L. Vázquez 80., ill. Iker Losada 90.
piros lap: Modric 56.
Valencia–Real Sociedad 1-1 (0-0)
gól: K. Gameiro 59., ill. Oyarzabal 90+11.