Párizs helyett Münchenbe igazolt a Barca brazil sztárja

FC Barcelona v Real Sociedad - La Liga Spain Barcelona Real Sociedad La Liga FC Barcelona Camp Nou FOOTBALL Coutinho
07 Coutinho of FC Barcelona during the La Liga match between FC Barcelona and Real Sociedad in Camp Nou Stadium in Barcelona 20 of April of 2019, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő Bayern München a hivatalos honlapján tudatta, hogy vásárlási opcióval kölcsönvette az FC Barcelona brazil támadóját, Philippe Coutinhót.

A német rekordbajnok egy évre veszi kölcsön a katalán csapat támadóját, aki pénteken még a bilbaói San Mamés Stadionban nézte végig, ahogy csapata egygólos vereséget szenvedett.

– nyilatkozta a Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge a bajorok hivatalos honlapjának.

Coutinho pénteken még Bilbaóban nézte végig a Barca szenvedését, vasárnap érkezik Münchenbe Forrás: Twitter

„Természetesen még tisztáznunk kell néhány apróságot,

de örülünk annak, hogy a játékost a Bayernhez csábítottuk" – tette hozzá a sportigazgató, Salihamidzic.

„Nemcsak a Bayern München, hanem az egész Bundesliga és Németország is örülhet annak, hogy egy ilyen neves játékost köszönthetünk a ligában" – mondta a klub vezetőedzője, Niko Kovac.

A 27 éves támadót 2018 januárjában 145 millió euróért igazolta a Liverpooltól az FC Barcelona azzal a céllal, hogy pótolja a PSG-hez távozó Neymart. Coutinho azonban nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket, bár 76 meccsen így is szerzett 21 gólt, de stabil helyett nem tudott kiharcolni magának a katalán csapatban. Sokáig úgy tűnt, hogy a Barca bevonja Coutinhót a Neymar-üzletbe, de a párizsi klub nemet mondott a játékoscserére, ezért került képbe a Bayern München.

Coutinho megszerzése mellett a bajorok a 20 éves Mickael Cuisance leigazolását is bejelentették. A francia utánpótlás-válogatott középpályást a Mönchengladbachtól igazolták.