Vágólapra másolva!
Szombat este hat mérkőzést rendeznek a labdarúgó OTP Bank Ligában. A bajnoki címvédő Ferencváros a BL-szereplés miatt eddig elhalasztotta a meccseit, de a 3. fordulóban bekapcsolódik a küzdelmekbe. Az eddig pont nélkül álló Budapest Honvéd a Kisvárda ellen az első győzelmére készül, erre minden esélye megvan, hiszen a hét közben visszatért a közönségkedvenc olasz támadó, Davide Lanzafame. A bajnokság két százszázalékos csapata, a MOL Fehérvár és a Mezőkövesd is hazai pályán játszik, így minden esélye megvan rá, hogy folytassa jó szereplését.

DVSC-ZTE

Szombat délután öt órától az egy meccsel kevesebbet játszott Debrecen a pont nélkül álló újonc Zalaegerszeget látja vendégül. A Loki egy mérkőzésen van túl a bajnoki idényben, azt magabiztosan megnyerte a Kisvárda ellen. Az idei hazai mérlege nagyszerű, az Újpest elleni februári döntetlen óta csak egyszer nem nyert. Ugyanakkor a legutóbbi öt hazai bajnokiján mindig kapott gólt. Az újonc ZTE szintén csak egy mérkőzést játszott eddig, Mezőkövesden jó játékkal bár, de kikapott. Az mlsz.hu statisztikája szerint az egerszegiek 2002-ben nyertek legutóbb bajnoki mérkőzést Debrecenben, 2011 óta először játszanak majd a Loki vendégeként.

A bajnoki címvédő Fradi is megkezdi szereplését az OTP Bank Ligában Forrás: Csudai Sándor - Origo

FTC-Kaposvár

A zöld-fehérek a Bajnokok Ligája-búcsút követően az újonc Kaposvári Rákóczi ellen próbálnak vigasztalódni, ami a papírforma szerint nem ígérkezik nehéz feladatnak, mivel a rivális két vereséggel kezdte a szezont. A legnagyobb kérdés, hogy túltette-e magát a fővárosi együttes - amely az Európa-ligában folytathatja - a Dinamo Zagrebtől kedden elszenvedett négygólos vereségen.

A címvédő hazai bajnoki mérlege nagyszerű, tavasszal is sokat emlegetett tény volt, hogy 2017 áprilisa óta nem szenvedett pályaválasztóként vereséget az OTP Bank Ligában.

Tavaly október 6. óta minden bajnoki meccsét megnyerte a Groupama Arénában, a legutóbbi nyolc hazai bajnokiján 25 gólt szerzett.

Honvéd-Kisvárda

Érdekesnek ígérkezik a Budapest Honvéd-Kisvárda összecsapás is, mivel az elmúlt két szezonban gólkirály Davide Lanzafame a héten visszatért a kispestiekhez, akik így abban reménykednek, hogy megszerzik első pontjaikat a rossz rajt után. A kispestiek az első két fordulóban nem szereztek pontot, előbb Diósgyőrben, majd Pakson szenvedtek vereséget.

A mostani szezonban hat tétmérkőzést játszottak eddig, ezek közül csak az Európa-ligában, litván ellenfelükkel szemben tudtak nyerni, akkor is csak az első mérkőzésen.

A Kisvárda hazai pályán győzelemmel rajtolt a Paks ellen – tehát legyőzte azt a gárdát, amelytől a Honvéd aztán kikapott –, ám a második fordulóban sima vereséget szenvedett Debrecenben.

Davide Lanzafame góljaira nagy szüksége lesz a Honvédnak Forrás: Honvéd/Facebook

Mezőkövesd-Puskás Akadémia

Az első két forduló teljesítménye alapján az előző idény két középcsapata „rangadót" vív. A Mezőkövesd mind a két meccsét megnyerte eddig, előbb az egyik (ZTE), majd a másik (Kaposvár) újoncot verte meg 2–1-re. A Puskás Akadémia az idény nyitómérkőzésén nyert idegenben az Újpest ellen, majd kikapott otthon a MOL Fehérvártól – de nem játszott rosszul, rengeteg helyzetet dolgozott ki. A két csapat az előző idényben játszott mérkőzésein mindig a pályaválasztó nyert, kapott gól nélkül. Sőt, a legutóbbi hét tétmeccsükből csak egyszer tudott a vendégcsapat gólt szerezni.

Fehérvár-Diósgyőr

A Fehérvár a Kaposvár elleni győzelemmel kezdett, majd legyőzte Felcsúton a Puskás Akadémiát is. Eddig átlagosan három gólt szerzett mérkőzésenként, a legtöbbet a mezőnyben. Pályaválasztóként február 9. óta csak egy mérkőzését nem nyerte meg, döntetlent játszott előző idénybeli mumusa, a Puskás Akadémia ellen. Legutóbbi vereségét ellenben éppen a Diósgyőr ellen szenvedte el, a második tavaszi fordulóban. A DVTK az előző két találkozóját pályaválasztóként játszotta, a Honvédot legyőzte, az Újpesttől kikapott. Idegenben a székesfehérvári siker óta nyeretlen, azóta hét meccsén mindössze két pontot gyűjtött.

Balogh Balázs, az Újpest korábbi csapatkapitánya múlt héten két gólpasszal mutatkozott be Pakson Forrás: paksifc.hu

Újpest-Paks

Mind a két csapat egy győzelemmel és egy vereséggel áll, mindkettő „abban a státusban" kapott ki, amelyikben most játszani fog: az Újpest pályaválasztóként, a Paks vendégként. Az elmúlt években akadt egy periódus (2010-2015), amelyben a zöld-fehérek többször is megtréfálták a lilákat Budapesten, szinte hihetetlen, de

a két csapat legutóbbi huszonegy egymás elleni tétmérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni a hazai csapat.

Ugyanakkor a Paks 2015 óta nyeretlen az Újpest ellen. Azóta 12 mérkőzésen négyszer a lila-fehérek nyertek, nyolcszor döntetlen született.

Az OTP Bank Liga 3. fordulójának programja:
17.00: Debreceni VSC-ZTE FC
19.30: Ferencváros-Kaposvári Rákóczi FC
19.30: Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC
19.30: MOL Fehérvár FC-Diósgyőri VTK
19.30: Újpest FC-Paksi FC, Illovszky Rudolf Stadion
19.30: Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good