Szalai Ádám segítségével küzdötte le a leukémiát a fiatal debreceni focista

Soccer Champions League / TSG 1899 Hoffenheim - Manchester City 1: 2. championsleague merry jersey professional footballer enthusiasm GAME cut single motif cheering CHAMPION men ball sports jubilation CL cheers FOOTBALL EMOTIONAL happiness COMMEMORATION f
Szalai Ádám négy gólt szerzett az őszi szezonban
Vágólapra másolva!
Szalai Ádám segítségével küzdött meg a leukémiával a DVSC utánpótláskorú focistája. Vietorisz Áronnál tavaly decemberben diagnosztizálták a betegséget, orvosai azonban most közölték: szervezete elindult a felépülés útján - írja a Blikk. 

Miután kiderült a baj, kétfrontos harc kezdődött: édesapjának fel kellett mondania a munkahelyén, hogy ápolhassa gyermekét, így viszont veszélybe került az anyagi biztonságuk, emellett a fiúnak embert próbáló kezeléseken kellett átesnie. Szerencsére érezhették, hogy sokan szorítanak nekik: így a német Hoffenheim focicsapatának magyar válogatott csatára, Szalai Ádám és a Játékidő Alapítvány adománya is segített, hogy a felépüléshez szükséges steril körülmények megvalósulhassanak.

Szalait mélyen megérintette Áron története, beszélt is arról, miért állt mögé.

– nyilatkozta akkor Szalai.

Szalai Ádám: remek focista és nagyszerű ember Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

A fiú édesapja, Vietorisz József már megkönnyebbülten beszélt a Blikknek arról, hogy milyen megrázó hónapokon ment keresztül a család.

Összetörtünk, amikor megtudtuk, hogy Áron kevert sejtes leukémiában szenved. Később szerencsére már volt reménysugár, hiszen az orvosok azt közölték, hogy a kisebbik fiam, Bence (13) megfelel donornak. Fájdalmas hónapok vannak mögöttünk, Áron többféle kemoterápiát kapott, hogy a csontveleje kitisztuljon. Az elmúlt fél év alatt a kezelések következtében kétszer kihullott a haja, szinte napokon belül. Ez az időszak nekünk is, neki is szörnyű volt... Amikor eljött az idő, teljesen legyengítették az immunrendszerét, majd megkapta testvérétől az egészséges sejteket, amik teljesen beépültek a szervezetébe.

Áron jelenlegi állapotáról bővebben a Blikk cikkében olvashat.