Neymar és Vinicius is meghívót kapott a brazil labdarúgó-válogatott keretébe

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on November 16, 2018 Brazil's striker Neymar runs with the ball during the international friendly football match between Brazil and Uruguay at The Emirates Stadium in London. Neymar was included on August 16, 2019 in Brazil's squad for friendlies against Colombia and Peru next month amid speculation of a departure from Paris Saint-Germain and a return to La Liga. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Neymart és Vinicius Juniort is meghívta a szeptemberi felkészülési találkozókra.

A Paris Saint-Germain támadója, Neymar sérülés után hiába csatlakozott nyár elején a hazai rendezésű Copa Americára készülő brazil kerethez, mert újra megsérült, így kihagyta a tornát, amelyet így végül nélküle nyert meg Tite csapata. Bár a PSG már két összecsapást játszott a szezonban, a 27 éves Neymar egyiken sem lépett pályára. A sportsajtó napok óta arról ír, hogy a 97-szeres válogatott csatár visszatér a spanyol élvonalba, mert volt klubja, az FC Barcelona, illetve a Real Madrid is érdeklődik utána.

A Real Madrid 19 éves tehetségét, Vinicius Juniort másodszor hívták meg a brazil keretbe, de a márciusi invitálásnak sérülés miatt nem tudott eleget tenni.

Meghívót kapott továbbá Fabinho, akit annak ellenére nem válogattak be a Copa America-keretbe, hogy angol klubjával, a Liverpoollal megnyerte a Bajnokok Ligáját. A csapat kapitánya, Dani Alves immár új egyesületét, a Sao Paulót képviseli a keretben.

Ezúttal sérülés miatt maradt ki az első számú kapus, Alisson Becker (Liverpool), az eltiltott csatár, Gabriel Jesus (Manchester City), illetve szakmai döntés miatt a balhátvéd Marcelo (Real Madrid).

Brazília szeptember 6-án Kolumbiával játszik Miamiban, majd négy nappal később Peruval Los Angelesben. A brazil válogatott legutóbb éppen a peruiakkal találkozott, akiknél a Copa America döntőjében 3-1-re bizonyult jobbnak.