Három jelölt maradt az UEFA Év játékosa díjra

Horizontal
Nominees for the Best FIFA football player, Barcelona and Argentina forward Lionel Messi (R) and Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo (L) chat before taking their seats for The Best FIFA Football Awards ceremony, on October 23, 2017 in London. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az UEFA háromra szűkítette azoknak a játékosoknak a névsorát, akik megnyerhetik az UEFA Év játékosa-díjat 2019-ben. Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mellett Virgil van Dijk kaphatja meg a rangos elismerést. A győztest augusztus 29-én hirdeti ki az UEFA.

A 2018-19-es szezonban a Bajnok Ligájában és az Európa-ligában szereplő csapatok vezetőedzői és 55 újságíró szavazathatott az UEFA Év játékosára. A szervezet kihirdette, hogy az első háromban Ronaldo, Messi és Van Dijk végzett, illetve kiadta a 4.-10. helyen végzett játékosok pontos sorrendjét is. A tavalyi győztes Luka Modric nem került be a legjobb tízbe.

Az UEFA Év játékosa-szavazás helyezettjei:

4. Alisson Becker
5. Sadio Mané
6. Mohamed Szalah
7. Eden Hazard
8. Matthijs de Ligt
8. Frenkie de Jong
10. Raheem Sterling

Messi az előző idényben spanyol bajnokságot és európai Aranycipőt nyert. Ronaldo megnyerte a Nemzetek Ligáját Portugáliával és a Juventusszal az olasz bajnokságot. Van Dijk a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolnak volt a tagja és ezüstérmes lett a holland válogatottal a Nemzetek Ligájában.