Abszolút nem kuriózum a Fradi légióspolitikája

FTC - Ludogorec BL Bajnokok Ligája foci labdarúgás Groupama Aréna
A Fradira óriási harc vár Bulgáriában
Vágólapra másolva!
A Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-kiesés után egyre többet olvasni arról, hogy a kelleténél és az indokoltnál több külföldi játékos szerepel a magyar bajnokcsapatban.

A goal.com írt arról, hogy a zöld-fehérek keretében sem volt sokkal kevesebb légiós, mint mondjuk a továbbjutó Dinamóéban.

A Dinamo Zagreb 18 fős keretében az odavágón kilenc, a visszavágón nyolc olyan játékos szerepelt, aki Horvátország területén született, közülük Zágrábban öt, Budapesten négy játékos kezdett, további kettő csereként állt be.

A Ferencváros kezdője a Ludogorec elleni meccsen Forrás: Csudai Sándor - Origo

A Ferencváros 18-as meccskeretében mindkét alkalommal hat magyar játékos szerepelt, mindkét alkalommal hárman voltak kezdők, a Groupama Arénában pedig még egy beállt csereként.

A nemzetközileg is versenyképes csapatok keretében ma már nem kuriózum, ha kevesebb a hazai játékos, mint a légiós, persze vannak üdítő kivételek, de nem ez a jellemző. A Ferencvárosnál szereplő hat hazai játékos tehát nem számít kirívóan alacsonynak.

A szerdai európai Szuperkupa-meccsen például a Liverpool négy, a Chelsea nulla angol játékossal kezdett. A BL-győztesnél további egy angol játékos állt még be, a Chelsea négy angolt küldött be csereként.