Vágólapra másolva!
A Ferencváros 4-0-ra kikapott a Dinamo Zagreb csapatától a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján, Budapesten. A zuhogó esőben a közönség a vereség ellenére is hosszú perceken át ünnepelte a csapatot. Az 1-1-es kinti meccs után így 5-1-es összesítéssel a horvátok jutottak a BL-selejtezők rájátszásába. A Ferencvárosnak még egy lépés hiányzik az álom, azaz a csoportkörös szereplés beteljesüléséhez. A játékosok érthetően csalódottak voltak a lefújás után, de gyorsan az új feladatra kell koncentrálniuk, mert hétvégén bajnoki, jövő héten pedig az El-playoff első meccse következik.

A Dinamo Zagreb ellen szépen megtelt a Groupama Aréna, ahogy eddig is a BL-selejtezők alatt, ezúttal mindkét szurkolótábor kitett magáért. A Ferencváros jól kezdte a meccset, Tokmac révén komoly helyzetei voltak a magyar bajnoknak, Sigér Dávid pedig az első félidő utolsó pillanatában ki is egyenlíthette volna a horvát vezetést, de a kapufát találta el.

Fantasztikus hangulatban kezdhették a meccset a csapatok Fotó: Hirling Bálint - Origo

A második félidő elején rögtön büntettek a horvátok, az újabb bekapott gól után pedig már nem tudott felállni a Fradi. A horvátok rúgtak még kettőt, kihagytak egy olyan tizenegyest, amit nagyon könnyű szívvel fújt be a francia bíró. Ekkor már tíz emberrel küzdött a magyar bajnok.

Az utolsó percekben már az eső is siratta a ferencvárosi BL-álmokat, de a szurkolók felállva tapsolták meg a kedvenceiket.

A kezdeti szomorúság azonnal eltűnt, és egy fantasztikus siker, az Európa-liga csoportköre továbbra is elérhető.

A csapat ukrán vezetőedzője, Szergej Rebrov rögtön a lefújás után azt mondta az M4 Sportnak, hogy csapata talán még nem áll készen a BL-re.

Szergej Rebrov szerint talán még nem áll készen a csapata a BL-re Fotó: Hirling Bálint - Origo

„Sajnos láthattuk a különbséget a két csapat között, főleg a középpályán voltak sokkal gyorsabbak, mint mi. Volt pár helyzetünk a meccs elején, ha ezekből eredményesek lettünk volna, akkor talán másképp alakul ez a meccs, de sajnos nem így történt, a kiállítás után pedig gyakorlatilag le is zárult ez a párharc. Az ilyesmi előfordul,

de most a következő lépcsőfokra kell koncentrálnunk, fel kell készülnünk a következő feladatokra és előre kell tekintenünk. A befejezésekre sokkal jobban kell majd figyelnünk. A Dinamo játékoskerete sokkal értékesebb, mint a mienk. A játékosaim mindent megtettek, az első félidőben fel is vettük a versenyt velük. Csütörtökön kiderül, ki lesz az ellenfél, arra a meccsre és a hétvégi bajnokinkra is komolyan fel kell készülnünk" – mondta Rebrov, aki a meccs utáni sajtótájékoztatón természetesen még megköszönte a szurkolók fantasztikus buzdítását is.

A játékosoknak maguk mögött kell hagyniuk ezt a meccset Fotó: Hirling Bálint - Origo

A csapat szlovén védője, Miha Blazic elmondta, minél hamarabb túl kell lépniük ezen a vereségen, és a következő feladatokra koncentrálni. Az elkövetett hibákat ki kell javítani, és közben sikerrel kell venni az első akadályt a bajnokságban is.

„Készültünk arra, hogy a lepattanó labdák a mienk legyenek, a második félidő elején pedig pont ezekből kaptunk gólokat. Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy megpróbáljuk megfordítani a meccset, erre kaptunk két gólt, és gyakorlatilag minden el is dőlt. Ezen a szinten nem fér bele, hogy ekkora helyzeteket hagyunk ki, azonnal büntet egy ilyen ellenfél.

Ez a pofon most pár napig nagyon fog fájni, de fel kell állnunk,

és küzdeni kell a csoportkörért, most ez a feladat" – mondta Lovrencsics Gergő a lefújás után a pályán adott interjúban.

Lovrencsics Gergő ad be Fotó: Hirling Bálint - Origo

„Voltak nagy helyzeteim, de sajnos most nem tudtam gólt szerezni. Az első félidőben jól játszottunk, de utána nagyon elrontottuk a második félidőt. Gyakorlatilag ajándékba adtuk nekik a gólokat. Ezt a meccset itt most le is kell zárnunk.

– mondta az Origónak Tokmac.

Ezúttal is Tokmac volt a Fradi legveszéylesebb játékosa Fotó: Hirling Bálint - Origo

Megkérdeztük a hogyan továbbról a csapat legújabb szerzeményét, Franck Bolit is, aki ezen a meccsen debütálhatott, csereként állt be az utolsó percekre, de nyilván nem ilyen bemutatkozásról álmodozott.

Nem ez a legjobb módja egy bemutatkozásnak, hogy érezte magát a pályán?
Természetesen nem jó vereséggel kezdeni, nem ez a legjobb bemutatkozás, de boldog vagyok, hogy jutott nekem is pár perc. Az eredmény miatt ugyanakkor nagyon csalódott vagyok, remélem, a következő meccseken jobban megy majd a csapatnak.

Nincs régóta még a Ferencvárosnál, mik az első benyomásai?
Nagyon jó csapat a Ferencváros, egy profi klubhoz érkeztem, és a csapattársak is nagyon kedvesek, szerintem nem lesz gond a beilleszkedéssel.

Nagyon csalódott, hogy nem szerepelhet a Fradival a Bajnokok Ligájában?
Az, hogy nem lehetünk ott a BL-ben, természetesen csalódottsággal tölt el, de annak örülök, hogy van még esélyünk arra, hogy az Európa-liga csoportkörében szerepeljünk. Újra fel kell, hogy pörögjünk arra a párharcra, ezt a mai találkozót pedig magunk mögött kell hagyni. Ma még lehet nyalogatni a sebeket, de szerdától az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk. Arra, hogy jól induljunk a bajnokságban, és az El-ben is szép eredményt szeretnénk elérni.

A Ferencváros játékosai megköszönik a szurkolók biztatását a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros-Dinamo Zagreb visszavágó mérkőzés után Forrás: MTI/Illyés Tibor

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa fel volt rá készülve, hogy az első meccshez hasonlóan ezúttal is sok dolga lesz majd, de sajnos a vártnál többször kellett a hálóból kiszednie a labdát.

„Eddig is tudtuk, hogy a Dinamo nagyon komoly játékerőt képvisel, ezt pedig ma sajnos bizonyítani is tudták a játékosai. A támadósorban van négy-öt olyan játékosuk, akik közül mindenki képes eldönteni egy meccset vagy egy párharcot is.

Próbáltunk a saját játékunkra koncentrálni, de ezúttal meg kell hajolnunk a nagyobb játékerő előtt, és kalapot kell emelnünk a Dinamo teljesítménye előtt. Ebben a sorozatban a Ludogorec ellen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk magasabban jegyzett csapatok ellen is jól teljesítni, de ez sajnos ma nem sikerült. A csapat nagy álma a Bajnokok Ligája csoportköre volt, ez sajnos elúszott, de vannak célok, amikért még küzdhetünk, mindent meg fogunk tenni, hogy az Európa-ligában szerepelhessünk ősszel, és a kitűzött célunkat elérjük. A gólok közül mind nagyon fájt, az első is felért egy tőrdöféssel, de a második félidő elején is a legrosszabbkor kaptunk gólokat. A csapat küzdött, mindenki megtett mindent, ami tőle telt, de egy ilyen jó csapat kegyetlenül bünteti a hibákat, a kiállítás után pedig már minden el is dőlt.

Nem tehetünk mást, mint előre tekintünk, de nehéz lesz feldolgozni ezt a meccset, pár napra biztos lesz ehhez szükségünk, de jön a Kaposvár elleni bajnoki és az Európa-liga is, sok időnk nincs keseregni" – mondta Dibusz Dénes.

A Ferencváros az Európa-liga playoffjában folytathatja, ahol a Maccabi Tel Aviv-Suduva párharc továbbjutójával játszhat a csoportkörért. Az első meccsen a litvánok meglepetésre 2-1-re nyertek Izraelben.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC-Dinamo Zagreb (horvát) 0-4 (0-1)
Groupama Aréna, 19 356 néző, v.: Buquet (francia)
gólszerzők: Ademi (16.), Petkovic (47.), Olmo (55.), Gojak (79.)
sárga lap: Civic (24., 69.), Heister (89.), illetve Ademi (26.), Hajrovic (28.), Majer (91.)
piros lap: Civic (69.)

Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 5-1-es összesítéssel.

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Dvali, Blazic, Civic - Sigér, Haratin - Zubkov, Skvarka (Heister, 71.), Nguen (Varga R., 65.) - Szihnyevics (Boli, 84.)

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Dilaver, Peric, Leovac - Moro, Ademi (Gojak, 69.) - Orsic, Olmo (Situm, 84.), Hajrovic (Majer, 77.) - B. Petkovic