Társoldalunk:

Horror a pályán: ömlött a vér a magyar focikapus homlokából

2019.08.13. 09:02

A magyar labdarúgó NB II-ben szereplő MTK Budapest támadója, Lencse László véletlenül fejen térdelte a dorogi kapust, Mursits Rolandot, akit kórházba kellett szállítani az esetet követően.

A vasárnapi, MTK ellen 4-0-ra elveszített találkozón a rutinos kapus sajnálatos sérülés miatt nem sokáig tudta védeni csapata kapuját. A korábban Haladásban, Békéscsabán és Cegléden szereplő kapusnak egy durva ütközés után szétnyílt a homlokán a bőr, és kórházba is kellett szállítani.

Mursits Roland az ütközés pillanatábanForrás: MTK Budapest/Facebook

„A 20. perc környékén Lencse László lépett ki ziccerben, próbáltam szűkíteni a távolságot és belevetődni a lövésbe. Sikerült is hárítanom, viszont sajnos a támadó nem tudott átugrani és térddel eltalálta a fejem. Eszméletemet nem vesztettem el, azonban negyedóráig nem voltam teljesen képben, nem tudtam megmondani pontosan hányadika van és egyáltalán mit keresek éppen Dorogon. Hat-hét centi hosszan és elég mélyen felszakadt a fejbőröm, így a csapatorvos már az öltözőben összevarrta a homlokom, majd mentőt hívtak agyrázkódás gyanúja miatt. Közben kezdtem magamhoz térni, a mentőben már rendben voltam, útközben az online közvetítést néztem a mérkőzésünkről. Vasárnap este a szükséges vizsgálatok után a kórházból hazaengedtek, hétfő reggel már kontrollon voltam és átkötötték a sebemet" – mesélte a Rangadónak a 28 esztendős kapus, aki reményei szerint már a jövő hétvégén visszatérhet a kapuba. 

Mursits Roland az ütközés utánForrás: MTK Budapest/Facebook

„Ha minden jól alakul, akkor jövő héten varratszedés után már teljes értékű munkát végezhetek. Így a vasárnapi Vác elleni meccsen még nem, de jövő héten a Budafok ellen már újra a kapuban állhatok. Lencse a mérkőzésen azonnal elnézést kért, semmi szándékosság nem volt az esetben. Az ilyen ütközések sajnos benne vannak a fociban, nagyobb baj is történhetett volna. Köszönöm a sok jókívánságot, hamar felépülök" – tette hozzá Mursits Roland.

Mursits Roland súlyos sérülést szenvedettForrás: MTK Budapest/Facebook

 

Mursits Rolandnak szétnyílt a homlokaForrás: rangado.hu

 

A dorogi kapus homlokát össze kellett varrniForrás: rangado.hu