Társoldalunk:

Elütötte egy autó, kihagyja a Vueltát az olasz kerékpáros

2019.08.12. 16:14

Domenico Pozzovivo közlekedési balesetben kéz- és lábtörést szenvedett, így nem indul a jövő szombaton rajtoló Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen.

A Bahrain-Merida bringása a dél-olaszországi Cosenza környékén edzett, amikor egy kereszteződésben elütötte egy Fiat Grande Punto. Az autó sofőrje értesítette a mentőket, és az olasz versenyzőt a helyi kórházba szállították, ahol megállapították, hogy az egyik keze és lába is eltört. Így biztosan nem lehet ott a Vueltán, amelyen várhatóan ő lett volna a közel-keleti csapat kapitánya. 

Lehet, hogy élete nagy esélyétől fosztotta meg a baleset PozzovivótForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A 36 éves Pozzovivo idén áprilisban is balesetet szenvedett, akkor a Vallon Nyíl egynapos viadalon bukott nagyot.

Pozzovivo még sosem végzett dobogón háromhetes körversenyen, de a Giro d'Italián hatszor, míg a Vueltán egyszer zárt a legjobb tíz között, előbbi viadalon szakaszt is nyert.

2017 áprilisában egy másik olasz profi versenyző nem volt ilyen szerencsés, a 37 éves, korábbi Giro d'Italia-győztes Michele Scarponit Filottrano település közelében ütötte el egy kisbusz, amelyiknek a vezetője a telefonjával babrált, a versenyző a helyszínen belehalt a sérüléseibe.