Társoldalunk:

62 Celsius-fokot mértek a kaposvári stadion gyepén

2019.08.11. 08:51

Iszonyatos forróságban, délután 5 órai kezdéssel rendezték meg szombaton a Kaposvár-Mezőkövesd NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzést, amelyen az újoncot hazai pályán verte 2-1-re a borsodi csapat.

Amint az a Nemzeti Sportban megjelent edzői nyilatkozatokból kiderült, a meccs után a gyepre kitett hőmérő 62 Celsius-fokot mutatott. A hőmérőt a stadion napsütötte részére helyezték ki, nem sokkal este 7 óra előtt.

Ráadásul a kövesdiek fekete mezben léptek pályára, edzőjük, Kuttor Attila pedig fekete öltönyben izzadt az oldalvonal mellett. Nagy Dániel, a vendégcsapat támadója a lefújás után fél órát állt a hideg víz alatt az öltözőben. A meccset annak ellenére rendezték meg 17 órától, hogy a Katasztrófavédelem II-es számú hőségriadót adott ki szombat délutánra.

Vasárnap sem lesz sokkal jobb a helyzet, mert a három NB I-es találkozó (Puskás Akadémia - MOL-Fehérvár, Debrecen-Kisvárda, Paks-Honvéd) egyaránt 18 órakor kezdődik - az előrejelzések szerint vasárnap délután is 35 fok feletti hőség várható.