Vágólapra másolva!
A Ferencváros hamar hátrányba került a Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, de nagyot küzdött és Sigér Dávid révén megszerezte a nagyon fontos idegenbeli gólt. Az egyenlítés után a Zágráb nagy nyomást helyezett a Fradi kapujára, de a magyar együttes kiválóan védekezett. A párharc első meccse 1-1-re végződött, folytatás jövő hét kedden a Groupama Arénában.

A Ferencváros nagyon fontos meccsen lépett pályára a Dinamo Zagreb otthonában, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első meccsén. A párharc továbbjutója már biztos csoportkörösnek érezheti majd magát, minimum az Európa-ligában.

Szergej Rebrov a Valletta elleni párharc két meccséhez képest három helyen is változtatott a csapatán. Visszakerült a balhátvéd posztjára Marcel Heister, valamint Sigér Dávid és Nikolai Szihnyevics is kezdett, így kikerült Eldar Civic, Danylo Ihnatenko és Davide Lanzafame is.

A Ferencváros tehát a Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister - Sigér, Haratin - Zubkov, Skvarka, Nguen - Szihnyevics összeállításban kezdett.

A Dinamóban végül nem kapott helyet a korábbi ferencvárosi Emir Dilaver, de kezdett a csapat legnagyobb értéke, a spanyol U21-es Európa-bajnok Dani Olmo.

A Dinamo a

Livakovic - Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac - Gojak, Ademi, Olmo - Hajrovic, Petkovic, Orsic

tizeneggyel kezdett.

Skvarka harcol a labdáért Forrás: Molnár Ádám/fradi.hu

Annak ellenére, hogy a stadion nem telt meg, remek hangulat volt, ez pedig talán megfogta a Fradit az első percekben. A meccs elején rögtön Dibusz Dénesnek kellett védenie Dani Olmo lövését, majd a 4. percben Sigér Dávid kapott sárga lapot, egy középpályán elkövetett szabálytalanságért.

A 7. percben már vezetett is a Dinamo, Ademi készítette elő a labdát remekül Dani Olmónak, aki Sigérnek adott kötényt, majd Dibusz kapujába lőtt.

A 16. percben Skvarka készített elő lövésre Zubkovnak, de a védőről szögletre pattant a labda, majd nem sokkal később Sigér lőtt távolról, de Livakovic védeni tudott.

A 27. percben Haratin is besárgult, talán ezúttal is túl könnyen adta a lapot a lengyel Raczkowski. A 37. percben Skvarka is sárgát kapott, amiért arcon csapta Ademit, pedig nem tűnt szándékosnak az eset.

A lengyel bíró amúgy a Fradi-játékosoknak könnyű szívvel és kézzel osztogatta a sárgákat, a másik oldalon sokkal elnézőbb volt.

Az első félidő végén megint rákapcsoltak a horvátok, Dibusz ejtett ki szögletre egy labdát, ami után csak nagy nehézségek árán tudott felszabadítani a ferencvárosi védelem, majd Hajrovic lövését kellett még védenie Dibusznak a félidő utolsó percében.

A második félidő elején Zubkov és Tokmac szép összjátéka után az ukrán lövését kellett szögletre ütnie Livakovicnak, majd az 53. percben Szihnyevics is kapott egy lapot, amiért visszahúzta ellenfelét.

Az 59. percben egyenlített a Ferencváros!

Egy szögletet követően került vissza a labda Zubkov elé, aki remekül adott be Tokmacnak, de az ő lövését még védte Livakovic, a kipattanóra viszont Sigér Dávid érkezett. A középpályás fejesét csak a gólvonal mögül tudta kikanalazni a bevetődő védő, Dino Peric.

A 65. percben Dvaliról pattant Izet Hajrovic elé a labda, aki azonnal lőtt, de a léc ezúttal megmentette a Ferencvárost.

A 69. percben ketőtt cserélt a Dinamo, de újabb helyzete a Fradinak volt, Zubkov szép cselek után lőtt, de a horvát kapus védett, majd a csereként beállt Majer lőtt kapu mellé. A visszapattanó megmozgatta a hálót, a horvátok közül sokan gólt ordítottak, de szerencsére nem ment be.

Forrás: Molnár Ádám/fradi.hu

A 77. percben Blazic mentett nagyot, majd az utolsó, nagyjából 15 percre Szihnyevics helyére beállt Davide Lanzafame is.

A 81. percben Dibusz ejtett ki egy labdát, de a kipattanót hatalmas bravúrral védte. Nem sokkal később Tokmac helyére Civic érkezett, majd az utolsó percekre Skvarka helyett Ihnatenko jött, érezhetően a döntetlen megtartása volt az elsődleges cél.

A Fradi 1-1-es döntetlent játszott a Dinamo Zagreb otthonában - ez óriási siker Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

A játékosok, ahogy azt Rebrov kérte, csapatként küzdöttek, és helyenként önfeláldozó játékkal, okosan futballozva 1-1-es, nagyon szép eredményt értek el Zágrábban.

Ez a horvát bajnok otthonában óriási siker.

Most már adott a feladat, a visszavágón ugyanilyen okosan kell focizni, mint ahogy a Fradi azt Zágrábban tette. A második meccset a jövő héten, kedden este 20 órától a Groupama Arénában. A párharc győztese a Maribor-Rosenborg továbbjutójával találkozik majd a BL playoff-körében.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Dinamo Zagreb (horvát)-Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)
Zágráb, 14 283 néző, v.: Raczkowski (lengyel)
gólszerzők: Dani Olmo (8.), illetve Sigér (59.)
sárga lap: Moro (81.), illetve Sigér (4.), Haratin (29.), Skvarka (37.), Szihnyevics (53.), Zubkov (93.)

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac - Gojak (Moro, 69.), Ademi, Dani Olmo - Hajrovic (Majer, 69.), B. Petkovic (Gavranovic, 76.), Orsic

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister - Haratin, Sigér - Zubkov, Skvarka (Ihnatenko, 89.), Nguen (Civic, 83.) - Szihnyevics (Lanzafame, 78.)