A Barca legendája kétszer is kikosarazta a Real Madridot

FOOTBALL - SPANISH CUP - FC BARCELONA v GETAFE 2014 COPA DEL REY ESPAGNE FC BARCELONA FC BARCELONE FOOT FOOTBALL GETAFE JANUARY JANVIER Soccer SPANISH CUP SPORT HORIZONTAL
Carles Puyol of FC Barcelona during the Spanish Cup 2013/2014 Copa del Rey between FC Barcelona and Getafe on January 8, 2014 in Barcelona, Spain. Photo Manuel Blondeau / AOP PRESS / DPPI
Vágólapra másolva!
Carles Puyol, az FC Barcelona korábbi játékosa a Marca című lapnak árulta el, hogy kétszer is megpróbálta őt elcsábítani a Real Madrid.

Puyol elmondása szerint a Real először a 2001-2002-es szezonban tett neki ajánlatot, majd három évvel később a 2004-2005-ös szezonban újra próbálkoztak, de mindkétszer visszautasította őket.

"Amikor Real Madrid kinevezte az új edzőt, José Antonio Camachót, ő szeretett volna szerződtetni engem és Ronaldinhót" – mondta Puyol a spanyol TV3 csatornának a második madridi próbálkozásról. – Kétszer próbálkoztak, de én a világ legjobb klubjában játszottam, és a Barcával akartam trófeákat nyerni. Úgyhogy maradtam" – zárta rövidre a sztorit.

Carles Puyolnál bármelyik csapat hiába kopogtott volna Forrás: DPPI/Manuel Blondeau

A Barca-nevelés Puyol 1999-től 2014-ig játszott karrierje egyetlen klubjában, amelyiknek a színeiben összesen 593 mérkőzésen lépett pályára és 18 gólt szerzett. Hogy csak a legfontosabb trófeáit említsük: hatszoros bajnok, négyszeres Király-kupa-győztes, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, egyszer az Európai Szuperkupát, kétszer pedig a klubvilágbajnokságot nyerte a katalán csapatta.