Cristiano Ronaldo miatt ideges a koreai profi liga

Horizontal FOOTBALL
Juventus FC's Cristiano Ronaldo (C) sits on the team bench prior to a friendly football match between Team K League and Juventus FC in Seoul on July 26, 2019. - Juventus tied 3-3 in a friendly with K League All-Star team in Seoul on July 26, with its players apparently fatigued from a tight schedule that had landed them in South Korea just hours before playing. (Photo by Jung Yeon-je / AFP)
Vágólapra másolva!
A dél-koreai profi futball-liga (K-League) a helyi hírügynökséghez eljuttatott levélben tiltakozott az olasz bajnok Juventus elmúlt hétvégén tanusított magatartása miatt. 

A 3-3-ra végződő szöuli találkozón az olasz bajnokcsapat a K-League All-Star-csapatával mérkőzött meg, a találkozó azonban nem a várt forgatókönyv szerint alakult. Mint azt a koreai ligának a Yonhap hírügynökséghez eljuttatott levele állítja, a találkozó egyórás késéssel kezdődött, a meccs szervezője (a TheFesta nevű cég) pedig ragaszkodott hozzá 40 perces félidőkkel és tíz perc szünettel tudják le a meccset, különben egyáltalán nem lesz mérkőzés.

Ennél is fájdalmasabban érintette a koreaiakat, hogy habár a szerződésben szerepelt, hogy Cristiano Ronaldo is pályára lép, a stadionban jegyet vásárló 63 000 néző hiába várta, hogy a portugál sztár megcsillogtassa a tudását, ő a kispadon ülte végig a mérkőzést, holott a szerződésben az állt, hogy legalább 45 percet játszani fog.

Cristiano Ronaldo (középen) ezúttal nem bánta, hogy nem kellett pályára lépnie Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Amit a szurkolók egyébként egy idő után már hangos, "Messi, Messi" skandálással büntettek, pedig nagyon várták, hogy a portugál több mint tíz év után újra koreai gyepen focizzon.

"Ronaldo nem játszott, és a Juventus által meghirdetett szurkolói találkozóra sem került sor. Pontosan ki fogjuk számolni, hogy ezzel mekkora kárt okoztak nekünk, és a TheFesta ki fogja azt fizetni" – írta harciasan a K-League, majd hozzátették: sajnálják, hogy a Juventus "a mérkőzés előtt és után tanusított arrogáns viselkedéssel elveszítette az elmúlt években Dél-Koreában kivívott népszerűségét."

A K-League minden fronton támad: a levelet elküldte a Juventus mellett a Serie A-nak és az Ázsiai Labdarúgó Szövetségnek is.