Vágólapra másolva!
A Ferencváros csapata a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján 1-1-es döntetlent játszott a máltai Valletta otthonában, így 4-2-es összesítéssel jutott tovább. A Fradi ellenfele a következő körben a horvát Dinamo Zagreb lesz, az első meccset a jővő hét kedden Zágrábban rendezik. A máltai meccsen a Valletta 1-0-ra vezetett, de Tokmac a második félidőben belőtte azt a gólt, amely minden kérdést eldöntött.

A Ferencváros 3-1-re nyerte a hazai mérkőzést, így kétgólos előnnyel várhatta a visszavágót. Nem volt könnyű dolga a Fradinak, a máltaiak egy edzőpályához hasonlító stadionban, műfüves pályán fogadták a magyar bajnokot. Szergej Rebov ugyanazt a tizenegyet küldte pályára, mint a budapesti mérkőzésen. A

Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin – Zubkov, Skvarka, Tokmac – Lanzafame

tizenegy igyekezett megőrizni a Fradi hibátlan mérlegét az idei Bajnokok Ligájában.

Bízott a továbbjutásban a Ferencváros az első mérkőzés után Forrás: All rights reserved/Molnar Adam

Az 1. percben megszerezhette volna a vezetést a magyar bajnok, Zubkov lövését középre ütötte ki a máltai kapus és a kipattantót Skvarka a kapufára kotorta. A 3. percben a Valletta középpályása Messias egy 26 méteres lövéssel próbálkozott, de Dibusz könnyedén kiütötte.

Tetszetős támadásokat vezetett a Ferencváros, 8. percben Haratin 18 méteres lövése kapufán csattant.

Körülbelül 1500 néző tekintette meg a mérkőzést, köztük rengeteg magyar, így folyamatosan hallható volt a „Hajrá Fradi!".

A 27. percben szinte a semmiből kapott egy tizenegyest a Valletta. Lovrencsics odarúgott a tizenhatoson belülre betörő Camillerinek, jogos volt a játékvezető ítélete. Fontanella nem hibázott, 1-0-ra vezetett a máltai csapat a 28. percben.

A gól után Ihnatenko továbbra is bizonytalan volt, Rebrov a 32. percben le cserélte, és Sigér Dávidot állította a helyére.

A 42. percben Skvarka szögletére érkezett Lanzafame és Blazic is, de a két játékos egymást zavarta, így egy ígéretes szituációt ismét elrontott a Fradi. A 44. percben Tokmac zseniálisan ugratta ki Lanzafamét, de az olasz támadó már sokadjára volt lesen.

Lanzafame sokszor futott lesre a mérkőzés elején Forrás: All rights reserved/Molnar Adam

Ami az első félidőt illeti, jól kezdett a Ferencváros, de az első tíz perc után nem volt meg a lendület a csapatban. A Valletta-gól után felpörgött a Fradi, de igazán nagy helyzete nem volt.

Nem cserélt Rebrov a félidőben, bízott benne az ukrán edző, hogy a félidei eligazítással is tud javítani a csapatán. A 47. percben Tokmac gólt rúgott, de nem adta meg a játékvezető, mert Lanzafame lesen volt Skvarka indítása előtt. A Fradi elkezdett szélesebben játszani, megpróbálták a zöld-fehér játékosok a gyorsaságukat kihasználni. Az 58. percben Lanzafame érkezett jól és lőtt a kapuba, de les miatt ismét érvénytelen volt a találat.

A 60. percben azonban már sikerült egy érvényes gólt is rúgnia a Fradinak, állítgatás után Tokmac tekerte 20 méterről a kapuba a labdát.

Látványos gólt rúgott Tokmac Forrás: All rights reserved/Molnar Adam

A 73. percben Lanzafame helyére Szihnyevicset hozta be Rebrov. A fehérorosz csatárral még aktívabb lett a Ferencváros támadójátéka a mérkőzés végén, de nagy helyzetet már nem sikerült kialakítani. A 86.percben Tokmac helyére beállt Varga Roland. Két perccel a rendes játékidő vége előtt ígéretes helyzetből végezhetett el a Valletta szabadrúgást, de Dibusz nagy bravúrral védte a léc alá tartó lövést. A hosszabbításban nem volt több helyzete egyik csapatnak sem, 1-1-es végeredménnyel zárult a mérkőzés.

A Ferencváros ezzel a döntetlennel, 4-2-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének a következő körébe, ahol a Dinamo Zagreb lesz az ellenfele.