A Real Madrid megtorpedózta Gareth Bale kínai szerződését

Real Madrid vs Eibar - La Liga FOOTBALL La Liga Real Madrid Soccer April Eibar 2019
MADRID, SPAIN - APRIL 6: Head Coach of Real Madrid Zinedine Zidane (R) congratulates his player Gareth Bale (11) during La Liga match between Real Madrid and Eibar at Santiago Bernabeu in Madrid, Spain on April 6, 2019. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Real Madrid vezetősége megvétózta Gareth Bale kínai szerződését, így a csapatban létszámfölöttivé váló walesi klasszis talán mégis a spanyol fővárosban marad.

Azok után, hogy pénteken már biztosnak tűnt, hogy Gareth Bale átigazolási díj nélkül, de mesés fizetésért (a hírek heti 1 millió fontról szóltak) a kínai Szuperligában szereplő Csiangszu Szuning játékosa lesz, sőt szombaton már meg is érkezett új(nak vélt) csapatához, vasárnap Madridból újabb üzenet érkezett: vissza mindent.

Gareth Bale csillagászti gázsiért igazolhat Kínába

A Real Madridhoz, illetve a játékoshoz közel álló források egybehangzóan állítják, hogy Gareth Bale akár még ezen a hétvégén aláírhatja szerződését a kínai Szuperligában szereplő Csiangszu Szuning csapatához. A spanyol csapat 30 éves walesi sztárjának távozása már régóta nem kérdés, már csak az nem volt biztos, hogy Európában marad, vagy elfogad egy zsíros kínai ajánlatot.

A madridi sportlap, a Marca értesülései szerint ugyanis Florentino Pérez klubelnök és az igazgatótanács úgy döntött, hogy mégis szeretnének pénzt kapni a 30 éves futballistáért, akit 2013-ban 100 millió euróért vettek meg a Tottenham Hotspurtől, és akinek még három évig élő, heti 600 ezer fontos fizetést garantáló szerződése van Madridban.

A kínai átigazolási piac azonban szerdán zárul, és egyelőre olyan jelentkező, aki örömmel kifizetné Bale nyilván nem alacsony vételárát. Kína mellett a Premier League klubjai is hallgatnak, azaz könnyen lehet, hogy a walesi sztár a madridi kispadon kezdi az idényt, Zinedine Zidane vezetőedző ugyanis már több nyilvános fórumon is kijelentette, hogy nem számol vele.

Erről a pályáról csak lefelé vezet út Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Zidane azért is sürgeti Bale eladását, mert az érte kapott pénzből határozottabban tudnának ajánlatot tenni Paul Pogbáért a Manchester Unitednek. A francia középpályást nagyjából 100 millió fontért lenne hajlandó elengedni az angol klub.

A Marca szerint ugyanakkor nem biztos, hogy Pérezék játsszák a rosszfiú szerepét, a lap bennfentes forrásokra hivatkozva ugyanis azt írja, hogy Bale családja kérte az üzlet megakadályozását, mert nem szeretnék, hogy a focista Kínába igazoljon. Érdekesség lehet, hogy a Szuning cégcsoport az olasz Internazionale tulajdonosa is, ahol ugyan biztosan nem keresne heti egymillió fontot, de legalább Európában maradhatna a walesi.