Gareth Bale csillagászti gázsiért igazolhat Kínába

Partida entre Real Madrid e Atlético de Madrid nos Estados Unidos William Volcov atlético de madrid champions cup international metlife real madrid soccer united states zkpa
Gareth Bale of Real Madrid during a match against Atletico Madrid valid game for the International Champions Cup at MetLife Stadium in East Rutherford in the United States on Friday night, 26th.
Vágólapra másolva!
A Real Madridhoz, illetve a játékoshoz közel álló források egybehangzóan állítják, hogy Gareth Bale akár még ezen a hétvégén aláírhatja szerződését a kínai Szuperligában szereplő Csiangszu Szuning csapatához.

A spanyol csapat 30 éves walesi sztárjának távozása már régóta nem kérdés, már csak az nem volt biztos, hogy Európában marad, vagy elfogad egy zsíros kínai ajánlatot. A középpályás ugyan a Real Madrid utóbbi két felkészülési mérkőzésén, az Arsenal, valamint az Atlético Madrid ellen ugyan egyaránt pályára lépett, ám korábban a Bayern München elleni találkozót kihagyta, és Zinedine Zidane, a csapat edzője, akkor azt mondta, hogy a távozásáról tárgyal éppen.

Az Atlético elleni már-már megalázó vereség (3-7) után források egyöntetűen állítják, hogy akár mát hétvégén aláírhatj a kínai a Szuperligában szereplő Csiangszu Szuning csapatához.

Gareth Bale fél lábbal már Kínában van? Forrás: Brazil Photo Press/Brazil Photo Press/William Volcov

Bale szerződése még három évig érvényes Madridban, ennek ellenére a kínai csapat ingyen elviheti az Eden Hazard és Luka Jovic érkezésével létszámfölöttivé váló walesit, csak a játékossal kell(ett) megegyezniük. A jelek szerint ez sikerült is, és Bale rábólintott a heti 1 millió fontos fizetésére (a Realnál 600 ezer fontot keres), amivel Lionel Messi mögött a világ második legjobban kereső futballistája lesz.

Gareth Bale 2013. szeptember 1-jén akkor rekordot jelentő 100 millió euróért igazolt a Tottenham Hotspurtől a Real Madridhoz, amelyikkel egy spanyol bajnoki cím, és egy Király Kupa-siker mellett összesen négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a 2014-es és a 2018-as döntőben is a mérkőzést megfordító gólt lőtt, míg a 2015-ös Atlético elleni fináléban betalált a tizenegyespárbajban, de előtte az 1-1-re végződő rendes játékidőben ő adta fejjel a gólpassz Sergio Ramos vezető találatához.