Vágólapra másolva!
Visszavonul a profi labdarúgástól a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Diósgyőri VTK saját nevelésű játékosa, a 21 éves Szabó II Balázs, aki két mérkőzésen szerepelt az élvonalban. Tervei szerint nem szakad el teljesen a focitól, de tanulást helyezi előtérbe.

Szabó II Balázs felvételt nyert a Debreceni Egyetem Sport- és Rekreációszervezés szak Rekreációszervezés és Egészségfejlesztés szakirányra, ezért úgy döntött, hogy befejezte profi pályafutását – számolt be a klub honlapja.

Visszavonult Szabó II Balázs Forrás: dvtk.eu

Szabó II Balázs 2016-ban, 18 évesen mutatkozott be az élvonalban. Az előző bajnokság nagy részét egy súlyos sérülés miatt kihagyta, de a sikeres rehabilitációt követően vezéregyénisége lett a bennmaradást kiharcoló DVTK-tartaléknak.

A DVTK kötelékében több egykori labdarúgó dolgozik végzettségének megfelelő poszton, ez a lehetőség Szabó II Balázs előtt is nyitva áll a jövőben. Többek között Teodoru Borisz, Kiser László, Bém Gábor, Szalma Pál, Dobos Attila, Fernando Fernández és Szalóczy Dávid után idén nyáron Lipusz Norbert, Icsó Zsolt és Timkó István tért vissza a DVTK stábjába, és a még javában aktív Vági András is elkezdte edzői karrierjét.