Kikapott, de helytállt a DVSC a Torino ellen

Torino FC v SS Lazio - Serie A Andrea Belotti (Torino FC) Lorenzo De Silvestri (Torino FC) Torino FC v SS Lazio Torino-Lazio torino fc toro granata Lazio biancoazzurri Olympic Grande Torino Stadium Torino Turin serie a italia Italy football game campionat
Andrea Belotti (Torino FC) celebrate after the goal of Lorenzo De Silvestri during the Serie A football match between Torino FC and SS Lazio at Olympic Grande Torino Stadium on May 25, 2019 in Turin, Italy. Torino won 3-1 over Lazio. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Debrecen 3-0-s vereséget szenvedett Alessandriában az olasz FC Torinótól az Európa-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A Torino végig uralta a mérkőzést, de gólt szerezni csak az első félidőben, valamint a mérkőzés utolsó előtti percében tudott nem kis szerencsével. 

Az albán Kukesi búcsúztatása után sokkal nagyobb falat várt a Lokira, mint az albánok, és sokkal keményebb ellenfél, mint bármelyik magyar kupacsapatra az idei kiírásban. A Serie A előző idényének 7. helyezettje, az AC Milan kizárása után indulhatott el az Európa-liga-selejtezőjében.

A Loki kilenc évvel a Sampdoria elleni El-csoportmeccs után térhetett vissza Olaszországba, ahol ezúttal mindkét csapat idegenben játszott, miután a Torino stadionjában tartott koncert miatt Alessandriában rendezték meg a találkozót. Aki abban reménykedett, hogy az olaszok esetleg B- (netán C-) csapattal lépnek pályára, azoknak csalódniuk kellett: a kezdőben ugyanis ott volt az egyaránt olasz válogatott kapus Sirigu, illetve a csatár, Andrea Belotti is, aki volt már az olasz élvonal gólkirálya is.

Herczeg András egyetlen helyen változtatott a Kukesi elleni kezdőhöz képest, Kusnyír helyett Kinyik kezdett, a válogatott középpályás, Bódi Ádám azonban továbbra sem állhatott a magyar bronzérmes rendelkezésére.

A Torino már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, miután Belotti centerezését a brazil Bremer rúgta kapura, de Haris a gólvonalról menteni tudott. A 20. percben azonban már nem volt menekvés Belotti elől: a csatár remek ütemben kapott labdát, amit a tizenhatoson belül eltolt Nagy Sándor mellett, a Loki kapusa pedig elrúgta a lábát. A jogos 11-est pedig kíméletlenül varrta fel a jobb felső sarokba az olasz klasszis.

A Torino a gól után támadásban maradt, és igyekezett minél előbb bevinni a következő találtot. A hajdúságiak nem nagyon tudták átlépni a felezővonalat, amikor mégis, akkor kőkeményen állították meg őket az olaszok – erről leginkább Zsóri Dániel tudna mesélni.

A 40. percben Kinyik révén megvolt az első kapu felé tartó magyar lövés is, két perccel később azonban jött a második Torino-gól. Ansaldi ment le az alapvonalig, majd talán beadni próbált az argentin, de kicsit földbe rúgott, a váratlan utat leíró labda pedig teljesen meglepte Nagy Sándort:

A második az elsőhöz hasonló mederben folyt, az olaszok játszottak mezőnyfölényben, és helyzetekig is eljutottak, igaz a Loki egyik kontrájában is megvolt a veszély, a 61. percben Szécsi labdájáról maradt le épphogy csak Trujic. A 69. percben Iago Falque került helyzetbe, de Nagy Sándor hatalmas bravúrral védte a bal alsóba szánt lövést.

A Torino beszorította a Lokit, de a hajrában már az olaszok játékából is hiányzott a koncentráció, rendre rossz megoldásokat választottak a 16-os környékén.

Ettől függetlenül a Lokit dicséret illeti, mert a nagy nyomás ellenére is egészen szervezetten tudott védekezni.

A 80. percben az olasz válogatott Simone Zaza is, aki egy percen belül gólt szerezhetett volna, ha Ansaldi tökéletes beadása után kapura küldött fejese eltalája a kaput. A ráadásban aztán eltalálta, Ansaldi sokadik szöglete után Meite fejelt bele nagyon rosszul a labdába, ami így pont Zaza elé pattant, aki négy méterről a Loki kapujába stukkolta a labdát.

Garba még majdnem szépített egy perccel később, de fordulásból leadott lövése centikkel elkerülte a bal alsó sarkot.

FC Torino–DVSC 3-0 (2-0)
Alessandria, 4376 néző
Torino: Sirigu - De Silvestri, Ansaldi, N'Koulou - Izzo, Bremer, Meité, Baselli - Iago Falqué (Lukics 75.), Belotti, Alex Berenguer (Zaza 80.)
DVSC: Nagy S. - Ferencz J., Kinyik (Kusnyír 74.), Szatmári, Pávkovics - Tőzsér, Trujic, Varga K. (Pintér 86.), Haris - Szécsi, Zsóri (Garba 46.)
gól: Belotti 20. (11-esből), Ansaldi 42., Zaza 90+3.
sárga lap: Zaza 82., ill. Varga Kevin 28., Pávkovics 53.

A visszavágót augusztus 1-jén 18:30-as kezdéssel rendezik a debreceni Nagyerdei Stadionban.