Vágólapra másolva!
A Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a máltai bajnok Valletta FC ellen lépett pályára az első meccsen a Groupama Arénában. A zöld-fehérek 3-1-re nyertek, de lehetett volna közte több is. A végén jött a bekapott gól, Dibusz Dénes pedig hatalmas bravúrt mutatott be az utolsó pillanatokban. A lefújás után a főszereplők értékeltek.

„Nehéz meccs volt, de erre is számítottunk. Az elején jól játszottunk, majd pontrúgásból kaptunk két gólt, ami elkerülhető lett volna.

a játékosaim mindent megtettek, nem adták fel egy percig sem, a végén is hajtottak, sikerült lőni egy gólt, lehetett volna több is. Gratulálunk a Ferencvárosnak, de természetesen készülünk a visszavágóra is. Az idegenben szerezett góllal elégedettek lehetünk, ha a végeredménnyel nem is teljes mértékben. Jó eséllyel a visszavágón is egy jó meccset láthatunk, nem úgy, mintha három vagy négy góllal kikaptunk volna. Sajnos a második gólt nem tudtuk belőni, ott nem volt szerencsénk" – értékelt a meccs után a Valletta edzője, Darren Abdilla.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője is a kihagyott lehetőségek miatt lehetett egy kicsit bosszús.

Szergej Rebrov szerint több gólt is lőhettek volna Fotó: Polyák Attila - Origo

„Az eredménnyel abszolút elégedett vagyok, de

szerezhettünk volna még több gólt.

Komolyan kell készülnünk a visszavágóra. Ahogy a Ludogorec elleni első meccs után is mondtam, ez csak az első felvonás volt. A vendégek gólja miatt nem fogunk másképp készülni a visszavágóra, ki fogjuk elemezni ezt a meccset, és az edzőkkel meghatározzuk a megfelelő taktikát a visszavágóra. A Valletta azt játszotta, amire számítottunk. Az első percekben nyomtak, de utána mi domináltunk. Ha jobban használjuk ki a helyzeteinket, jobb lenne a végeredmény is, de most ezzel kell elégedettnek lennünk" - mondta Szergej Rebrov.

A meccs egyik hazai hőse Davide Lanzafame volt, aki két gólt is szerzett.

„Alapvetően elégedett vagyok, jó eredményt értünk el, de az utolsó gólért persze kár volt, nem tekinthetjük lezártnak ezt a párharcot. Ami engem illet, szerintem jól játszottam, hatvan percet kaptam, lőttem két gólt, a többi pedig már a vezetőedző feladata. Máltán mások lesznek a körülmények, de előnyben vagyunk, szeretnénk továbbjutni" – mondta az olasz csatár.

A kétgólos Davide Lanzafame volt a Fradi legjobbja Fotó: Polyák Attila - Origo

Ez volt eddig a legjobb meccse a Ferencvárosban? – tettük fel a kérdést a két gólt szerző csatárnak.
Ezt azért nem merném kijelenteni. Az Újpest elleni meccsemet is a legjobbak közé sorolom, de biztos, hogy ez volt az egyik legjobb.

Milyen érzés volt ilyen közönség előtt két gólt szerezni?
Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült két gólt szereznem, a Bajnokok Ligája mégiscsak a futball csúcssorozata, nagyon elégedett vagyok.

A meccsen pályára lépett csereként Bőle Lukács is, aki a Ludogorec elleni első két meccsen a keretben sem szerepelt.

Mennyire lepte meg, hogy először ülhetett a kispadon a selejtezők során, és rögtön szerephez is jutott?
Az edzéseken és a felkészülési meccseken is jól ment a játék. Amikor megtudtam, hogy a keretben leszek, számítottam rá, hogy kapok valamennyi lehetőséget.

A ferencvárosi focisták ünneplik a győzelmet Fotó: Polyák Attila - Origo

A becserélése után volt pár helyzete is, nem bosszús, hogy nem sikerült újabb gólokat szerezni?
Kicsit persze zavar a dolog. Volt egy passzom, ami sajnos kicsit hosszú lett Skvarkának, én is kerültem helyzetbe, ami után cseleztem, ott talán egyből lőnöm kellett volna, de talán a visszavágón már higgadtabb leszek.

Volt egy eset, ahol tizenegyest reklamált, ott elmaradt egy büntető?
Eltalálta a lábam a védő, de a labdát is elvitte, így azért egyértelműen nem mondanám, hogy ott elmaradt egy tizenegyes.

Lehet jelentősége a máltaiak idegenben szerzett góljának?
Lehet, természetesen. Sokkal jobban kell majd koncentrálnunk, és még jobban fel kell majd készülnünk a visszavágóra.

„A 3-0 nagyon jó eredmény lett volna, de kaptunk egy gólt, és akár még egyet is kaphattunk volna. A végén nem koncentráltunk eléggé, kevés párharcot nyertünk a középpályán, így több helyzetük is volt a máltaiaknak, amiből egyet be tudtak rúgni. Adott a feladat a visszavágóra, szeretnénk megnyerni a második meccset is. Tudtuk, hogy agresszív csapat a Valletta, de jól kezeltük a kisebb durvaságokat, hideg fejjel hajtottunk, fel voltunk készülve, ilyen a stílusuk. A visszavágóra biztos fognak változtatni, mert jönniük kell előre, gólokat kell szerezniük. Ki kell elemeznünk ezt a meccset, mert nem nyújtotta mindenki azt, amit szerettünk volna. Ennél sokkal jobbak is lehettünk volna, ki kell javítani a hibáinkat. Az utolsó védésemnél szerencsém volt, hogy a lábam környékéhez érkezett a lövés, nagyon nem lett volna jó 3-2-vel utazni. Az eset után

Ez egy figyelmeztető jel volt a visszavágó előtt, de mindenki rá tud még tenni egy lapáttal a mai teljesítményére" – mondta az ezúttal is remekül védő Dibusz Dénes.

Eldar Civic először kezdett a Fradiban Fotó: Polyák Attila - Origo

Dibusz Dénes előtt ezúttal változott a védelem, hiszen Marcel Heister helyett Eldar Civic kezdett, erről kérdeztük a magyar kapust.

„Nem tudom, miért változott az összeállítás. Marcel jól játszott mindkét Ludogorec elleni meccsen. Talán volt egy kisebb sérülése, de az edzéseken ez nem látszott, szerintem nem emiatt nem játszott. A csapatban most minden poszton nagyon komoly konkurenciaharc van, a balhátvéd poszton most történt egy változás. Civic már egy hónapja velünk készül, nem volt vele semmi gond. Ő is remek játékos bosnyák válogatott, bármelyikük szerepel előttem, én ugyanolyan nyugodt leszek" – mondta Dibusz.

A szezon harmadik meccsén harmadszor állt be csereként Sigér Dávid, aki elmondása szerint úgy segít a csapatnak, ahogyan csak tud.

Hozzászokott már a csere szerepéhez?
Nem, és nem is szeretnék ebbe beletörődni. Ettől függetlenül, ha innen kell segítenem a csapatot, akkor innen fogom, mert nagyon komoly célokért küzdünk. Ha most ennyi szerep jut nekem, akkor ennyi, de ez is több, mint a semmi. Próbálom kiélvezni a játékperceket, és meghálálni a bizalmat, amit kapok.

Úgy tűnik, az ajtó mindenki előtt nyitva áll, hiszen például Bőle Lukács úgy állhatott be csereként, hogy eddig a keretben sem volt. Mekkora a harc a csapatba kerülésért az edzéseken mondjuk az előző idényhez képest?
Olyan játékosok maradnak ki hétről hétre, akiket talán bármelyik NB I-es csapat szívesen látna a keretében, vagy akár a kezdőjében is. Nekünk most közülük kell válogatnunk, és sajnos nem juthat egyszerre mindenkinek hely. Profiként kell viselkednünk, és mindenkinek készen kell állnia, ha jön a lehetőség.

A ferencvárosi játékosok gólöröme Fotó: Polyák Attila - Origo

Milyen utasítással küldte be Szergej Rebrov a pályára még 3-0-s állásnál?
Meg kellett próbálnom letámadni az ellenfelet, az lett volna a cél, hogy ne tudjanak kibontakozni. Próbáltam megzavarni az indításokat, de nem tudtunk mindenhova odaérni. A feladatom a letámadás lett volna ezúttal, nem a labdatartás vagy a szervezés.

Az öltözőben milyen volt a hangulat? Az öröm volt nagyobb vagy a csalódottság a kapott gól miatt?
Felemás volt a hangulat. Próbáltunk örülni a sikernek, mégiscsak egy hazai 3-1-es győzelmet értünk el a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, de az ellenfélé volt az utolsó szó, ami természetesen nem esett jól a csapatnak. Jobb lett volna kapott gól nélkül nyerni, de nem lehetünk elégedetlenek, eddig a szezon összes meccsét megnyertük, a célunk pedig az, hogy tartsuk ezt a formát, ameddig lehet.

Dibusz Dénesenek azért így is jár a vállveregetés.
Ez így van. Minden érdem az övé, de ezért áll ő a kapuban. Amikor a védőknek sem sikerül menteni, akkor még ott van ő is, és megint hozta azt a bravúrt, amit a legutóbbi meccsen is.

A Ferencváros legközelebb idegenben, Máltán, a Valletta ellen lép pályára a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, a visszavágón. A mérkőzést jövő kedden rendezik majd.