Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal a hivatalos honlapján tudatta, hogy egy évre kölcsönvette a Real Madrid U21-es Eb-győztes középpályását, Dani Ceballost.

Az Arsenal és a Real Madrid már egy ideje megállapodott Ceballos átigazolásáról, szerdán azonban kérdésessé vált a 22 éves középpályás Londonba költözése. A madridi csapat spanyol válogatott játékosa, Marco Asensio térdsérülést szenvedett az Arsenal elleni felkészülési meccsen, ezért úgy tűnt, Ceballosnak mégis maradnia kell.

Dani Ceballos aláírta a szerződését az Arsenalhoz Forrás: arsenal.com

Spanyol sajtóértesülések szerint Asensiónak 6-7 hónapot kell majd kihagynia, a Real Madrid azonban mégis elengedte Ceballost az Arsenalhoz, a szerződésében azonban nem szerepel megvásárlási opció.

Edző bizalma már a kezdetektől nagyon fontos volt nekem. Unai Emery rendkívül felkészült szakember, aki sokat segíthet a játékom tökéletesítésében" – mondta Dani Ceballos, aki elárulta, hogy az átigazolásában nagy szerepet játszott az Arsenal két spanyol válogatott védője, Nacho Monreal és Héctor Bellerín, akik mindketten nagyszerű dolgokat meséltek a klubról.

A 22 éves középpályás 2017 nyarán érkezett a Real Madrid. 56 meccsen 5 gólt szerzett és két gólpasszt adott. 2018-ban spanyol Király-kupát, klubvilágbajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert. Idén nyáron kulcsember volt az U21-es spanyol válogatottban, amellyel megnyerte az Európa-bajnokságot.