Vágólapra másolva!
A Ludogorec elleni kettős győzelem után a Ferencváros a máltai Valletta FC csapatával találkozott a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. A Fradi végig irányítva, helyenként remek játékkal 3-1-re verte a máltai bajnokcsapatot. Folytatás a jövő héten kedden, Máltán.

A Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a máltai bajnok Valletta FC ellen lépett pályára az első meccsen a Groupama Arénában.

Szergej Rebrov erre a meccsre is jól felkészítette a csapatát Fotó: Polyák Attila - Origo

A frissen szerződést hosszabbító Szergej Rebrov két helyen változtatott a Ludogorec elleni, első körös kezdőcsapatokon, Marcel Heister és Priskin Tamás került ki a csapatból, a helyükön a nyári szerzemény, bosnyák válogatott Eldar Civic, valamint Davide Lanzafame kezdett.

A Ferencváros tehát a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Civic – Haratin, Ihnatenko – Zubkov, Skvarka, Nguen – Lanzafame összeállításban kezdett, Priskin és az eddig rendre csereként szereplő Varga Roland a kispadra sem fért oda ezúttal.

A szurkolók is felkészültek a második menetre Fotó: Polyák Attila - Origo

A máltai csapat a Bonello – Zerafa, Jean Borg, Steve Borg, Pena Beltre – Pulis – Muscat, Packer, Tulimieri, Nwoko – Fontanella tizeneggyel futott ki a pályára.

Meglepően aktívan kezdte a meccset a máltai csapat, az első védést is Dibusz Dénesnek kellett bemutatnia, de a 7. percben már Tokmac elől kellett menteni a kapu torkából.

A 15. percben Lanzafame léphetett volna meg, de Jean Borg feltartotta, amiért sárga lapot kapott, majd nem sokkal később Lovrencsics Gergőnek kellett Kyrian Nwoko elől becsúszva szerelnie. A máltai egy megkerülős csel után indult meg Dibusz kapuja felé.

A 19. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros.

Tokmac és Lanzafame szép összjátéka után hazai szöglet jöhetett, amit Michal Skvarka ívelt középre. A labdába Lasha Dvali csúsztatott, majd Henry Bonello kapus arcáról pattant a kapuba a labda.

A gól után nem sokkal Lanzafame cselezte magát a kapuig az alapvonalon, de menteni tudtak előle, majd Lovrencsics Gergő keresztbe lőtt labdájáról maradt le nagyon kevéssel az olasz támadó a 32. percben. Két perccel később megint Lanzafame került helyzetbe, ekkor már Bonellónak védenie is kellett.

Volt ok az örömre Fotó: Polyák Attila - Origo

A 35. percben Lovrencsicset rúgták fel, a megítélt szabadrúgást pedig Zubkov tekerte középre. Az érkező Lanzafamét lerántották, amiért a román Petrescu tizenegyest ítélt. A labda mögé a sértett állt, és a 37. percben megszerezte a Ferencváros második gólját.

Az első félidő hosszabbításában még Tokmac léphetett ki Zubkov szemfüles indítása után, de Bonello védeni tudta a lapos lövését.

Lanzafame nagyon jó napot fogott ki Fotó: Polyák Attila - Origo

A második félidő ferencvárosi rohamokkal indult, de az utolsó megoldásokba mindig becsúszott egy-egy hiba, pedig akár a továbbjutást is gyorsan lerendezhette volna a Fradi.

Az 50. perc környékén Ihnatenkót kellett ápolni, miután Zerafa csúnyán odacsúszott neki, de szerencsére tudta folytatni a játékot.

Az 59. percben megszerezte a harmadik gólt is a Ferencváros. Skvarka adott remek passzt Lanzafaménak, aki a kapus fölött átpöckölte a labdát, ezzel pedig a második gólját is elérte.

Később Zubkov is betalált, de lesen volt, így nem adták meg a gólját. A 66. percben Tokmac és Lanzafame kapott pihenőt, Bőle Lukács és Szignyevics érkezett a pályára.

Az utolsó húsz percben még Skvarka előtt adódott egy nagy lehetőség, de nem tudta eltalálni a kaput, majd a 82. percben a helyére beállt Sigér Dávid.

A meccs hajrájában a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, Fontanella remek beadására érkezett a csereként beállt Yuri Messias és beőtte a Vallett idegenbeli gólját, remélhetőleg semmi jelentősége nem lesz majd.

Ünnepel a Fradi-tábor Fotó: Polyák Attila - Origo

Az utolsó percekben még Haratin lövését védte a máltai kapus egy szögletet követően, majd az utolsó pillanatokban még Dibusz Dénesnek kellett egy bravúrt bemutatnia egy ötösről leadott lövést követően, majd az ellenakció végén Steve Borg kapott pirosat egy kemény szabálytalanságot követően, de az eredmény már nem változott.

A Ferencváros tehát 3-1-re megnyerte a párharc első meccsét, folytatás jövő kedden, Máltán.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Valletta (máltai) 3-1 (2-0)
Groupama Aréna, 18 603, v.: Radu Marian Petrescu (román)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic - Haratin, Ihnatenko - Zubkov, Skvarka (Sigér, 82.), Nguen (Bőle, 66.) - Lanzafame (Szignevics, 66.)
Valletta: Bonello - Zerafa, J. Borg, S. Borg, Pena Beltre - Pulis (Dimech, 57.) - R. Muscat, Packer (Yuri, 70.), Tulimieri, Nwoko (Piciollo, 82.) - Fontanella
gólszerzők: Bonello (19., öngól), Lanzafame (36., 59., előbbit 11-esből), illetve Yuri (85.)
piros lap: S. Borg (94.)
sárga lap: J. Borg (15.), Pulis (35.), Tulimieri (38.), Zerafa (52.)