Társoldalunk:

Megvan a Manchester United új csapatkapitánya

2019.07.22. 22:27

David De Gea, a 39-szeres spanyol válogatott kapus lesz a Manchester United új csapatkapitánya.

A 28 éves kapusnak jövő nyáron lejár a szerződése, a napokban azonban új hatéves szerződést írhat alá a Manchester Uniteddal, a heti fizetése pedig 375 ezer font lesz, amivel a világ legjobban kereső kapusa lesz.

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere azért keresett új csapatkapitányt, mert az ecuadori Antonio Valencia tíz év után elhagyta a klubot. A norvég szakember a Paul Pogba, Chris Smalling, Ashley Young, David De Gea négyesből választott új kapitányt a csapatának.

David de Gea lesz a Manchester United csapatkapitányaForrás: AFP/Paul Ellis

De Gea tinédzserként valósággal berobbant az Atlético Madridba, majd 2011 nyarán a Manchester Unitedhoz szerződött a visszavonuló Edwin Van der Sar pótlására. A spanyol kapus azóta már klublegenda lett, és most készen áll rá, hogy nagyobb felelősséget vállaljon, és vezesse a csapatot.

Néhány meccsen már voltam csapatkapitány, és mondhatom, csodálatos érzés olyan klub kapitányának lenni, mint a Manchester United. Példát kell mutatnom a pályán, és segítenem kell a fiataloknak megérteni, hogy mit is jelent ez a klub. Javulnunk kell, hogy trófeákat nyerjünk, mert mi vagyunk a Manchester United" – mondta a spanyol kapus.

David De Gea 2011 nyarán igazolt az Atlético Madridtól a Manchester Unitedhoz. Az elmúlt hét és fél évben bajnoki címet, FA-kupa győzelmet, Ligakupa elsőséget és Európa-ligát ünnepelhetett csapatával. A Premier League-ben a 2012/13, a 2014/15 és a 2015/16-os szezonban is beválasztották az év csapatába. A Manchester United-szurkolók négyszer szavazták meg neki (2014, 2015, 2016, 2018) a Sir Matt Busby-díjat, amit a szezon legjobb játékosa kap.