Vágólapra másolva!
Szombaton lenne 40 éves a korábbi magyar válogatott focista, Fehér Miklós, aki a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzésen esett össze a pályán. A Benfica csatárának az életét a gyorsan érkező orvosi segítség ellenére nem tudták megmenteni, a játékos a kórházban meghalt.

A magyar idegenlégióst José Antonio Camacho vezetőedző a 60. percben cserélte be. Fehér, aki gólpasszt adott,

a ráadásban kapott egy sárga lapot, majd mosolyogva tett két lépést, aztán lehajolt, megfogta két térdét, s összerogyott.

Fehér Miklós ma lenne 40 éves Forrás: --

Csapattársai azonnal odarohantak hozzá, s egyikük tartotta a fejét, nehogy lenyelje a nyelvét. A csapatorvosok újraélesztéssel próbálkoztak. Eközben a két együttes játékosai és a szurkolók is döbbenten, könnyeikkel küszködve figyelték az eseményeket. Többen térdre rogytak, s imádkozni kezdtek. Camacho futballistáival együtt zokogott.

A játékvezető azonnal lefújta a mérkőzést, amelyet így Fehér csapata Fernando Aguiar góljával 1-0-ra megnyert.

Háromszor élesztették újra a magyar focistát, de az életét nem tudták megmenteni, a kórházban meghalt.

Fehér Miklóst egész Portugália és Magyarország gyászolta.

Fehér Miklós pályafutását a Győri ETO csapatában kezdte, majd fiatalon külföldre került az FC Porto csapatához. Később megfordult több kisebb portugál csapatban, végül pedig a lisszaboni Benficában. Egyszeres portugál bajnok és kupagyőztes, a Primera Ligában 80 találkozón 27 gólt ért el.