Vágólapra másolva!
A nemzetközi kupákban remekül indultak a magyar csapatok, talán nem sokan gondolták volna, hogy egy kör után 4/4 lesz a mérleg, a következő körben azonban jóval kisebb az esély erre, lássuk a leendő ellenfeleket.

A Bajnokok Ligájában a bolgár Ludogorecet búcsúztató Ferencváros a máltai FC Valletta csapatával találkozik a második selejtezőkörben. A máltai bajnokról már korábban írtunk, most lássuk, milyen ellenfelek várnak az Európa-ligában a magyar csapatokra.

A három Európa-liga csapat közül mindegyik egy döntetlennel biztosította be a továbbjutását. A legsimább első meccse a Fehérvár FC-nek volt, 5-1-re nyert idegenben a montenegrói FK Zeta ellen, majd egy gólnélküli döntetlen jött a második meccsen.

A Fehérvár már idegenben eldöntött mindent Fotó: Polyák Attila - Origo

A második selejtezőkörben is a fehérváriaknak lehet a legegyszerűbb dolguk a liechtensteini Vaduz ellen.

A Vaduz ugyan liechtensteini, de már 1933 óta a svájci bajnokságban szerepel, 2008-ban pedig először sikerült feljutnia a svájci élvonalba, de több liftezés után ma már újra a másodosztályban szerepel a Vaduz.

Mivel nem hazája bajnokságában szerepel, így a BL-indulás elképzelhetetlen a vaduziaknak, így marad az Európa-liga, amelyben a klub rekordja eddig kát harmadik körös szereplés. A Vaduz 2006-ban az Újpestet ejtette ki az UEFA-kupa első selejtezőköréből, 4-1-es összesítéssel. Ezúttal az első körben izlandi csapatot ejtett ki a kiscsapat, melynek játékoskeretének összértéke nem éri el a hatmillió eurót.

A Zalgiris Vilniust kiejtő Honvédra a román Universitatea Craiova vár. A négyszeres román bajnok legutóbb harmadik lett a bajnokságban, 1983-ban bejutott az UEFA-kupa elődöntőjébe.

A keret értéke meghaladja a 24 millió eurót (a Transfermarkt szerint a Honvéd kerete hétmillió eurót ér), az első fordulóban az azeri Szabail ellen léptek tovább két 3-2-es győzelemmel, az előző idényben az Európa-liga selejtezőinek harmadik köréig jutott a Craiova, akkor a Lipcse ejtette ki a románokat.

A legnehezebb dolga a Debrecennek lesz, amely a Milan kizárása miatt kapta az ebben a körben bekapcsolódó olasz Torinót.

Eredetileg az AS Roma jött volna Debrecenbe, de a milánóiak kizárása miatt mindegyik csapat eggyel „feljebb csúszott".

Andrea Belotti, a Torino csapatkapitánya és gólfelelőse Forrás: NurPhoto/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

A Torino sem lesz sokkal könnyebb, annak ellenére sem, hogy az olaszok talán nem számítottak erre a szereplésre, és könnyen lehet, hogy nem lesznek csúcsformában. A stadionjukat is már elígérték erre az időpontra egy másik rendezvényre, ezért az odavágó meccset Alessandriában rendezik majd.

A Torino keretének összértéke kicsivel 200 millió euró alatt van, hétszer nyertek bajnokságot, legutóbb 1976-ban, a nemzetközi kupákban a legnagyobb siker egy UEFA-kupa döntő még 1992-ből. A csapat legnagyobb sztárja a 35 milliós válogatott csatár, Andrea Belotti.

Mutatjuk, melyik csapat mikor, hol kezd majd:

Őrült futballcsütörtökök várnak a magyar szurkolókra

Az UEFA kihirdette a nemzetközi kupameccsek helyszíneit és kezdési időpontjait.